Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επίσκεψη στον Δήμο Καρπενησίου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός

 

Προγραμματισμένη επίσκεψη στον Δήμο Καρπενησίου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός. Τον κ. Σπανό συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης  Ευρυτανίας  Άρης Τασιός, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Ορεινής και Δασικής Πολιτικής  Κατερίνα Καλαντζή, ο Δήμαρχος Καρπενησίου  Νίκος Σουλιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της  Ευρυτανίας.

Μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την υποστήριξη και αναβάθμιση των πανεπιστημιακών δομών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ευρυτανία και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων, ο Περιφερειάρχης περιηγήθηκε στους χώρους του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καθηγητές αναφορικά με τις ανάγκες, αλλά και τις προοπτικές των τμημάτων.

Ακολούθως, ο κ. Σπανός επισκέφθηκε τον πεστροφογεννητικό σταθμό που βρίσκεται στον οικισμό Γαύρο, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε για τα στάδια εκτροφής της τοπικής πέστροφας, με την υψηλή διατροφική αξία και την ιδιαίτερη γεύση.

Στη συνέχεια, ο κ. Σπανός πραγματοποίησε αυτοψία στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αναβάθμισή του, μέσα από το έργο «Ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 2.750.000 €.

Ακολούθησε επίσκεψη στο έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και της βασικής βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου Καρπενησίου, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 €. 

Η επίσκεψη του κ. Σπανού στο Δήμο Καρπενησίου ολοκληρώθηκε με ευρεία σύσκεψη εργασίας οικονομικών φορέων στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων, το Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρπενησίου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, με τους οποίους ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του είχαν έναν παραγωγικό διάλογο για το σύνολο των ζητημάτων που τους απασχολούν, αλλά και για νέες προτάσεις για δράσεις και έργα στην περιοχή, στα πεδία των υποδομών, του Τουρισμού, του Πολιτισμού, της Παιδείας, του Αθλητισμού και του Πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

 

 

Φωτογραφίες