Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου στην Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας

Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια είναι υποχρέωση όχι μόνο των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και της Δημοτικής Αρχής.

Στο πλαίσιο αυτό o επικεφαλής του συνδυασμού «Λαμία – Περήφανη Πόλη», επισκέφθηκε την Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστέριο Μαντζιώκα, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, τους διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος, Τμήματος Τροχαίας και Τμήματος Ασφαλείας καθώς και με την Ένωση Αξιωματικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας.

Ο κ. Καραΐσκος κατέθεσε μια σειρά προτάσεων, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στα χωριά της Λαμίας.

Ο Θύμιος Καραΐσκος υπογράμμισε ότι στα σχέδια του Συνδυασμού είναι η αναβάθμιση και η αναδιοργάνωση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, έτσι ώστε, από κοινού με την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας να εκπαιδεύσουμε τους μελλοντικούς οδηγούς στην ασφαλή και υπέυθυνη οδήγηση.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε με αφορμή την επίσκεψή του: «Η ασφάλεια είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη. Στόχος μας είναι να διώξουμε τον φόβο από την πόλη.

Για να γίνει αυτό οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να έχουμε στενή και αποτελεσματική συνεργασία με την Αστυνομία και κυρίως να αλλάξουμε ως Δήμος στάση και νοοτροπία απέναντι στο ζήτημα της ασφάλειας. Η εγκληματικότητα ανθεί εκεί που υπάρχει εγκατάλειψη. Η καθαριότητα, ο φωτισμός, η συντήρηση και η φύλαξη των υποδομών του Δήμου συνδέονται άμεσα με αυτό το ζήτημα.

Χρειάζεται επομένως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, στο οποίο ο Δήμος δεν θα έχει ρόλο παρατηρητή, αλλά θα παρεμβαίνει δραστικά και θα υποστηρίζει αποτελεσματικά το έργο της Αστυνομίας».