Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επιστήμονες ενημέρωσαν τις γυναίκες της Λαμίας για την πρόληψη του Καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τον συχνότερος εμφανιζόμενο καρκίνο στις γυναίκες, καθώς ο αριθμός των νέων περιστατικών όλο και αυξάνεται.

Η επιβίωση όμως αγγίζει ένα μεγάλο ποσοστό και βελτιώνεται συνεχώς λόγω της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης με τα θεραπευτικά μέσα που διαθέτει η ιατρική Επιστήμη. Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε,  στο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.

Στο βήμα βρέθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας, Χριστίνα Μιχαήλ, η οποία  μίλησε για την προσωπική της μάχη με τον καρκίνο, δίνοντας δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες που νοσούν.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τα τελευταία ιατρικά δεδομένα σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, τις μορφές αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Ο Ειδικός παθολόγος της 2ης Τοπικής Μονάδας Υγείας Λαμίας, Παύλος Μαμακής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στους παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα μία γυναίκα να νοσήσει από τον καρκίνο του μαστού.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η 2η ΤΟΜΥ Λαμίας σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, τον Ερυθρό Σταυρό, το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας και την "Πρόβα" Σύλλογο Φίλων Θεάτρου.Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Λαμίας Παναγιώτης Στασινός . 

 

 
Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνικήτο σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.Οδυσσέας ΕλύτηςΗ γλώσσα μας είναι γεγονός πως σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος, σηκώνει την ίδια την...
randomness