Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Επιστολή Διαμαρτυρίας των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Λαμίας

«Ζητούμε ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης όπως  ισχύσει σε  όλα τα Δημόσια Σχολεία της Χώρας . Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αποχή μέχρι να βρεθεί  ικανοποιητική λύση  …» σημειώσουν σε επιστολή  διαμαρτυρίας τα μέλη  του 15μελους  συμβουλίου που εκπροσωπεί το σύνολο των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Λαμίας .  Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την απόφαση συστέγασης τους με το Ειδικό Εργαστήριο . 

«Σας γράφουμε αυτό το κείμενο προκειμένου να σας αναφέρουμε την δυσαρέσκεια μας,από την πλευρά του 15μελούς του σχολείου, λόγω της απόφασης της συστέγασης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ με το Γυμνάσιό μας .

Αναλυτικά, το κτήριο αποτελούνταν από 2 ορόφους για χρήση του 9ου Γυμνασίου. Όμως, με την μεταστέγαση του ειδικού επαγγελματικού εργαστηρίου, το σχολείο μας μεταφέρεται στο 2οόροφοκαθώς ο 1οςόροφος θα διατεθεί στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ . Επομένως αυτό δημιουργεί άμεσα προβλήματα στο σχολείο μας.

Αρχικά το κυριότερο από αυτά είναι η ασφάλειά μας. Θα κατεβαίνουμε 261 μαθητές από μια  μικρή σκάλα του δευτέρου ορόφου. Δεύτερον εξίσου σημαντικό είναι οι αίθουσες για μάθημα του σχολείου καθώς είναι περιορισμένες. Τρίτον δεν υπάρχουν εργαστήρια Φυσικής, Χημείας, Καλλιτεχνικών, Τεχνολογίας και Βιβλιοθήκη όπως αρμόζει να έχει κάθε σχολείο. Τέλος ο χώρος του προαυλίου μας και οι χώροι άθλησης έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Συμπερασματικά ως 15μελες κρίναμε ότι αυτές οι συνθήκες δεν ταιριάζουν σε μαθητές καθώς δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι και αίθουσες για τις εκπαιδευτικές μας ανάγκες. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο πέρα από το δικαίωμα ίσων συνθηκών εκπαίδευσης όπως ισχύει σε όλα τα Δημόσια Σχολεία της Χώρας.  Έτσι σας ανακοινώνουμε, πως θα συνεχίσουμε να κάνουμε αποχή μέχρι να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση.»

   

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Λαμιακός Τύπος» για την «Καλύβα Στεφανή» στην περιοχή...
randomness