Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το εργο της Ανατολικής Βίστριζας επισκέφθηκαν σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου και ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας

 

Το εργοτάξιο του εγγειοβελτιωτικού έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας» επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου.

 Ο Γιάννης Οικονόμου παρουσία του Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα, των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, μελών της ευρύτερης τοπικής κοινότητας, του Διευθυντή του έργου και μηχανικού κ. Λάγκη και του μηχανικού κ. Καραγιάννη ενημερώθηκε για την συνολική πορεία των εργασιών, καθώς και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους τοπικούς φορείς για την αναγκαιότητα εκτέλεσης του και την αποπεράτωση των συμπληρωματικών έργων με σκοπό την λειτουργικότητα του.

 Πιο συγκεκριμένα, το έργο «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας» αφορά την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων αποχετευτικών- στραγγιστικών έργων, των έργων οδοποιίας, των αντιπλημμυρικών έργων και των βασικών αρδευτικών έργων δηλαδή των δικτύων, την διώρυγα τροφοδοσίας, των δεξαμενών και των αvτλιοστασίων και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις που επωφελούνται ανέρχονται στα 23.090 στρέμματα.

 Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα έργο αγροτικής υποδομής, καίριας σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, ενώ με την ολοκλήρωση του προβλέπεται να εφαρμοστεί αναδασμός ιδιοκτησιών σε όλη την παραπάνω έκταση.

 Μάλιστα, αναμένεται να συντελέσει στην αποκατάσταση της υπάρχουσας άρδευσης των κτημάτων με νερό που έρχεται από τον χείμαρρο Βίστριζα με επιφανειακά χωμάτινα ή τσιμεντένια κανάλια, στην αποκατάσταση της άρδευσης, όσων κτημάτων αρδεύονται με υπόγειο δίκτυο με νερό από γεωτρήσεις και στην στήριξη και ενίσχυση της καλλιέργειας ακτινιδίων, που αποτελεί μεγάλο αριθμό στρεμμάτων των καλλιεργούμενων εκτάσεων της ευρύτερης περιοχής.

 

 

    

Απόψεις

Ο Φθιωτός (Μεγάλη Κάψη) προχουντικά Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βαγγέλης Καλαντζής, ρέκτης της δημοτικής μουσικής, κρατάει στο χορό τον τότε Δήμαρχο Αμφίκλειας για έναν...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.