Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εσωτερικές συγκρούσεις στον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας οδήγησαν σε παραίτηση την πρόεδρο Χρυσάνθη Καραγιάννη

Με αιχμές για πισώπλατα μαχαιρώματα και για ζιζάνια ζήλιας και υποκρισίας που είχαν εισχωρήσει στο Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας  παραιτήθηκε απο το αξιωμά της η πρόεδρος του Φιλοζωικού Χρυσάνθη Καραγιάννη . Με την επιστολή παραίτησης η πρόεδρος φωτογραφίζει πρόσωπα και καταστάσεις που μέσα απο ατερμονες εσωτερικές συγκρούσεις ''αντιμάχονταν αναίτια και αδικαιολόγητα την ακούραστη διάθεση ενός ανθρώπου να προσφέρει''.

Η παραίτηση οπως η ιδια αναφέρει στην επιστολή της ερχεται ''στον απόηχο ενός σοβαρότατου περιστατικού παθητικής κακοποίησης ζώων που συντελούταν για πολλά χρόνια στον δήμο Στυλίδας και που αισθάνομαι ανακούφιση που η δικαιοσύνη και οι αρμόδιοι φορείς έδωσαν λύση και προσωπικά τους ευχαριστώ πολύ, φεύγω με γεμάτη καρδιά και ήσυχη συνείδηση έχοντας αγκαλιάσει, φροντίσει, περιθάλψει και φιλοξενήσει κάποια από αυτά τα ζώα και έχοντας συνδράμει στις μέχρι τώρα εξελίξεις στο βαθμό που δύναμαι και ελπίζω στα αποτελέσματα που θα αποδώσει η αυτοκριτική σε όλους μας για τον ρόλο και τη βοήθεια μας σε αυτή την υπόθεση, ως μέλη φιλοζωικού συλλόγου που έχει χωρική αρμοδιότητα στο εν λόγω περιστατικό. Και αυτό γιατί τα περιστατικά κακοποίησης είναι πολλά και καθημερινά και δυστυχώς θα υπάρξουν και άλλα''. 

''Είναι γνωστό , υπογραμμίζει στην επιστολή της η κ. Καραγιάννη , ότι όταν βλαστήσουν τα σπαρτά και δώσουν καρπό, τότε φαίνονται και τα ζιζάνια. Και επειδή ο θερισμός της αλήθειας δεν έχει εποχή και ωρίμασαν πρόωρα οι καρποί των έργων της αγάπης και της προσφοράς μου για τα ζώα και τον άνθρωπο, αλλά και ταυτόχρονα υπεραυξήθηκαν τα ‘‘ζιζάνια’’... δίπλα μου, αναγκαστικά θα θερίσουμε καταχείμωνο!

Από σήμερα είμαι μια φιλόζωη πολίτης του δήμου Λαμιέων και μόνο αυτό, χωρίς δηλαδή τη θέση και τις αρμοδιότητες της προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, αφού με την παρούσα ανοιχτή επιστολή υποβάλλω την παραίτησή μου.

Άλλωστε από μικρό παιδί βοηθούσα και έσωζα ζώα ακούραστα και χωρίς διακρίσεις. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω, χωρίς τα ‘‘ζιζάνια’’ της ζήλιας και της υποκρισίας να προσπαθούν να αλλοιώσουν τα έργα της καρδιάς μου!

Η Φιλοζωία δεν είναι επένδυση οικονομική ή εργασιακή, δεν έχει πολιτική χροιά, δεν προσδίδει κοινωνική αίγλη και κυρίως δεν αντιμάχεται αναίτια και αδικαιολόγητα την ακούραστη διάθεση ενός ανθρώπου να προσφέρει. Οι συνοδοιπόροι όταν δεν μπορούν να φθάσουν αυτόν που περπατά μπροστά, δεν τον χτυπούν πισώπλατα, αντίθετα του ζητάνε να τους τραβήξει! Αυτό ορίζει η δική μου ηθική και για τον λόγο αυτόν θα συνεχίζω μόνη μου να προστρέχω όπου μπορώ και να προσφέρω βοήθεια και ιδιαιτέρως στα ζώα που υπεραγαπώ, πρώτα γιατί είναι πιο αδύναμα και επίσης γιατί θαυμάζω τη δύναμη της ζωής και την ομορφιά της δημιουργίας, μέσα από αυτά!

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, όπως και όσους φορείς και πολίτες γενικότερα από τη Φθιώτιδα, με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και τους ευχαριστώ κυρίως για την έμπρακτη υποστήριξη του έργου που προσπάθησα να διατελέσω, αλλά δυστυχώς ατέρμονες εσωτερικές δυνάμεις το αντιμάχονται και δεν μου επιτρέπουν να το ολοκληρώσω''.

 

 


    

randomness