Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Ετοιμάζουν ''μπάι πάς'' στο εμπορικό κέντρο της Λαμίας --Κώστας Σταυρογιάννης : Ποια μεγάλα έργα ξεκινούν σύντομα …

Μια σειρά εργων που φιλοδοξούν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης και διευκολύνουν την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα διαμορφώνοντας καλύτερες κυκλοφοριακές συνθήκες στο κέντρο της Λαμίας , αλλά και στους περιφερειακούς δρόμους ,  εξήγγειλε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σταυρογιάννης . Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο τα εργα αυτά εχουν ηδη προγραμματιστεί να γίνουν μέχρι το καλοκαίρι , ενω αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν και τα   έργα ανάπλασης της πλατείας πάρκου .

''Αυτό το εργο , είπε ο κ. Σταυρογιάννης , χρηματοδοτείτε απο το Πράσινο Ταμείο και οπως γνωρίζετε πολύ καλά δεν υπάρχουν δυνατότητες για μεγάλες αλλαγές και τροποποιήσεις , αλλά μπορούμε να κάνουμε μόνο μικροδιορθώσεις αφου ενημερωτικά να πούμε οτι αυτό το εργο είχε προγραμματίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η μελέτη εχει εγκριθεί απο την Αρχιτεκτονική Επιτροπή ''.

''Πάνω σε αυτό το εργο , συνέχισε ο Αντιδήμαρχος , εχουμε ζητήσει να δούμε την δυνατότητα για κάποιες εφικτές μικροδιορθώσεις , με στόχο πάντα να διευκολύνουμε τη λειτουργία της αγοράς και των καταστημάτων και το κυκλοφοριακό της πόλης . Σε γενικές γραμμές πάντως θα βασιστούμε πάνω στο σχέδιο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής . Δεν αποκλείεται πάντως στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης του κυκλοφοριακού της πόλης να δούμε και νέες μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης . Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται η πεζοδρόμηση της οδού Καραγιαννοπούλου και αλλαγές κατεύθυνσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης , προκειμε΄νου να διευκολυνθεί το κυκλοφοριακό και να ανασάνει το εμπορικό κέντρο . 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής  , αρχές καλοκαιρού θα ξεκινήσει και η Οδός Τυμφρηστού .  Ενα έργο που , οπως ανέφερε ο κ. Σταυρογιάννης , ''όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είχαν αναγγείλει εμείς όμως ως νέα  Δημοτική Αρχή το ξεκινάμε''.  

''Για όλα τα  έργα ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή  των συμπολιτών μας  . Μπορεί να δημιουργούν ταλαιπωρίες αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι προς όφελος όλων και της ποιότητας της ζωής τους '' υπογράμμισε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης .  

 

Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης  στην αρχή της συνέντευξης αναφέρθηκε στην εργολαβία   τοποθέτησης οπτικών ινών που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικά σημεία της πόλης . Το εργο κατασκευάζεται απο την cosmote , παρ'ολα αυτά ο κ. Σταυρογιάννης αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη στους δημότες για την ταλαιπωρία που υφίστανται . 

'' Γίναμε και εμείς  αποδέκτες παραπόνων δημοτών μας για τα έργα που γίνονται για τη τοποθέτηση οπτικών ινών σε κεντρικές οδούς της Λαμίας με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των πολιτών . Θέλουμε κατά αρχάς να ζητήσουμε συγνώμη από τους συμπολίτες μας διευκρινίζοντας  ωστόσο  ότι επί των συγκεκριμένων έργων δεν μπορεί να παρέμβει ο Δήμος μιας γιατί  κατασκευάζονται  από ιδιωτική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας . Ο Δήμος όμως έχει στα χέρα του μια εγγυητική επιστολή με την οποία ελέγχει  την πορεία των έργων  και τη δέσμευση του εργολάβου έτσι ώστε το οδόστρωμα να παραδίνεται σε πολύ καλή κατάσταση'' .

Θέλουμε να πιστεύουμε οτι θα εχουμε ενα καλό κατασκευαστικό αποτέλεσμα και το εργο θα αποδοθεί σύντομα στους δημότες μας , και θα απολαμβάνουν καλύτερο ιντερνετ και καλύτερη επικοινωνία παντού . Γι'αυτό   ζητούμε  την κατανόηση και την υπομονή τω πολιτών'' . 

 

 

 

 

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness