Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εξαρθρώθηκε 10μελής εγκληματική ομάδα με πλοκάμια και στην Στερεά

 

 

Διακριβώθηκε πλήρως η δράση 10μελής εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας επιχειρούσαν να αφαιρέσουν κυρίως καπνικά προϊόντα και χρηματοκιβώτια με χρηματικά ποσά, από εταιρείες των ανωτέρω περιοχών

 

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί τον Νοέμβριο του 2018 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, με τη σύλληψη οκτώ (8) μελών της, ενώ από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διακριβώθηκε πρόσφατα η εμπλοκή τους, σε σωρεία παρόμοιων αδικημάτων. Eξιχνιάστηκαν τρείς ενοπλες ληστείες , οκτώ κλοπές , τέσσερις απόπειρες κλκοπών , εμπρησμοί οχημάτων .

 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, εμπρησμών οχημάτων και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

 

Οι δράστες, ο οποίοι χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριό τους, περιοχή της Αττικής, διέθεταν επιπλέον κρησφύγετο, οικία ιδιοκτησίας ενός εκ των μελών της ομάδας, σε περιοχή της Εύβοιας.

 

Έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 02-02-2017 έως και 21-07-2018, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη:

 

(3) ένοπλων ληστειών σε περιοχές της Βοιωτίας

 

  • σε εργοστάσιο – βιομηχανία, όπου μεταξύ άλλων, απέσπασαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό και τραπεζικές επιταγές

 

  • σε εταιρεία, όπου απέσπασαν χρηματοκιβώτιο άνευ περιεχομένου, καθώς και

 

  • σε βάρος ημεδαπού, όπου του απέσπασαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του.

 

(8) κλοπών και συγκεκριμένα

 

  • κλοπή από εταιρεία περιοχής της Βοιωτίας, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και καπνικά προϊόντα, συνολικής αξίας (70.000) ευρώ και

 

  • (7) κλοπές τροχοφόρων και ειδικότερα (3) Ι.Χ.Ε. & (4) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από περιοχές της Βοιωτίας και της Αττικής, τα οποία χρησιμοποίησαν για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

(4) αποπειρών κλοπών σε περιοχές της Βοιωτίας

 

  • (2) σε περίπτερα, καθώς και

 

  • μία απόπειρα κλοπής καπνικών προϊόντων και μία απόπειρα κλοπής χρηματοκιβωτίου, από αντίστοιχες εταιρείες.

 

Πρόκληση φθορών σε Α.Τ.Μ. Τράπεζας που βρισκόταν σε χώρο εταιρείας, στην περιοχή της Βοιωτίας

 

(3) εμπρησμούς οχημάτων

 

  • (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων σε περιοχή της Εύβοιας και Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου σε περιοχή της Βοιωτίας.

 

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί τον Νοέμβριο του 2018 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, καθώς τότε είχαν συλληφθεί οκτώ (8) μέλη της, ενώ πρόσφατα από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε σωρεία παρόμοιων αδικημάτων .

 

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.