Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ευχές Για τα 38χρονα του “Λαμιακού Τύπου”

✎  Από το πρώτο φύλλο στις 4 Σεπτέμβρη 1982, της νεότερης περιόδου της εφημερίδας, κύλησαν 38 χρόνια, με την καθημερινή δημιουργική αγωνία της τοπικής είδησης πρώτα και της σημαντικής γενικότερης είδησης μετά, για να τυπωθεί το φύλλο και να φτάσει στον αναγνώστη.
Όμως η ηλικία του “Λαμιακού Τύπου” είναι 85 χρόνια, με αρχική έκδοση το έτος 1935 από τον Μιλτιάδη Αλεξανδρή. Είναι μία από τις ελάχιστες σε έντυπη μορφή εφημερίδες (υπάρχει και σε ηλεκτρονική) που συνεχίζουν το δύσκολο ταξίδι της ενημέρωσης, αλλά και της έκφρασης γνώμης. Όμως παράλληλα φιλοξενεί και κείμενα-άρθρα-μελέτες επιμόρφωσης και προβληματισμού, ασκώντας τον αναγκαίο έλεγχο στα δρώμενα της εκτελεστικής εξουσίας (ως 4η εξουσία).
Είναι η φωνή του τόπου. Πρέπει να συνεχίσει για το καλό του. Μακάρι να διαβάζεται και να ακούγεται από όσους ασκούν διοίκηση (τοπική ή περιφερειακή), που θα είναι και απόδειξη της δημοκρατικής αντίληψης αυτών, διατηρώντας τον αναγκαίο δημιουργικό διάλογο με τους πολίτες.
Οι θερμές ευχές και τα συγχαρητήρια είναι οφειλόμενα στον κόσμο του “Λαμιακού Τύπου”, κυρίως στους εκδότες αδελφούς Δημήτρη και Σπύρο Ρίζο (τα “Ριζάκια”), και ιδιαίτερα προς το διευθυντή κ. Σπύρο Ρίζο, για την πολύχρονη υπηρεσία στον τόπο, ελπίζοντας να συνεχίσουν (στην έντυπη αλλά και στην ηλεκτρονική μορφή) στα επόμενα χρόνια να προσφέρουν στη σφαιρική ενημέρωση του πολίτη, όσο και στον έλεγχο της τοπικής και της ευρύτερης εξουσίας.

Κωνσταντίνος Αθ. Μπαλωμένος
φυσικός

Η Διεύθυνση του “Λαμιακού Τύπου” ευχαριστεί για τις ευχές και τη συνεργασία τον αγαπητό φίλο Κώστα Μπαλωμένο.

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness