Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φίλη της άτυχης Ντόρας: Μου είχε πει «Μαρία θα γίνω σαν αυτές στις ειδήσεις…» – Οι εμμονές του δολοφόνου

Με τη νέα σοκαριστική γυναικοκτονία στη Ρόδο ασχολήθηκε εκτενώς το «Πρωινό» με συνεντεύξεις συγγενών και φίλων της 31χρονης Ντόρας, της άτυχης εκπαιδευτικού που πυροβολήθηκε από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της.

Η ξαδέρφη της άτυχης κοπέλας περιέγραψε πώς όταν το ζευγάρι έμεινε μαζί μέσα σε δύο μήνες ο δράστης άρχισε να εμφανίζει περίεργες συμπεριφορές.

«Μετά από λίγο καιρό μου είπε η Ντόρα ότι “δεν μου τα λέει καλά τα πράγματα, με πιέζει πάρα πολύ”. Ήταν το πιο αντράκι από όλους η Ντόρα. Δεν της είπε ότι το έχει κάνει αυτός, μπήκε στο κινητό της και έσβησε όλες τις φωτογραφίες. Τις τελευταίες 4 μέρες σταμάτησε να την ενοχλεί και η αδελφή μου της είπε ότι είναι ύποπτο, αλλά γελάγαμε.Μου είχε πει “Μαρία θα γίνω σαν αυτές στις ειδήσεις”.

Αυτός είχε εμφανιστεί ως ένα παιδί εργατικό και της εκκλησίας, έτσι μας εμφανίστηκε».

Και η φίλη της Ντόρας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είχε μπει στο προφίλ της και έσβηνε στοιχεία, την παρακολουθούσε με ποιους μιλούσε αλλά και τι φορούσε και η κοπέλα το είχε εκμυστηρευτεί στους φίλους της. «Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν έμαθε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι της είχε χακάρει το προφίλ».

«Mείνανε μαζί για να γνωριστούνε και στην πορεία έβγαλε εμμονές και η Ντόρα ήθελε να φύγει. Δεν ήθελε να τρώνε το φαγητό που αρέσει στην Ντόρα, να μη μιλάει στους φίλους του, να μη φοράει μίνι.

Τετάρτη και Παρασκευή έπρεπε να νηστεύουν γιατί ήταν της Εκκλησίας και Τετάρτη τη σκότωσε. Κάποια στιγμή μιλούσε η Ντόρα με τη μαμά της στις 12 το βράδυ και απαιτούσε να μάθει με ποιον μιλάει. Γι’ αυτό και τον παράτησε.

Ευτυχώς που αυτοκτόνησε γιατί θα τον σκότωνα εγώ» είπε η αδελφή της μητέρας της Ντόρας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 40χρονος δράστης υπήρξε παντρεμένος και πιθανόν είχε και παιδί.

Μάλιστα η πρώην σύζυγός του επί 4μήνο υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση ενώ τον είχε καταγγείλει για εκβίαση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Όπως αναφέρει η Δημοκρατική της Ρόδου, η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει συγκεκριμένα, όντας σε διάσταση μαζί του, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Είχε τελέσει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το έτος 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε.

Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.

Ισχυρίζεται ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της, και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR