Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φθιώτιδα: Ο πολύτεκνος ιερέας που πέρασε 5ος στη Θεολογική Αθηνών!

Φθιώτιδος Συμεών: «Ο π. Δημήτριος Καρτέρης απάντηση σε όσους λένε ότι τώρα πια είναι αργά...»

Την 5ηθέση της Θεολογικής Αθηνών καταλαμβάνει συμμετέχοντας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ο πατήρ Δημήτριος Καρτέρης ο οποίος διακονεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Γλύφα Φθιώτιδας.

Με όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχει ένας ιερωμένος ο οποίος υπηρετεί μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή,με τρία παιδιά και εν αναμονή ενός τετάρτου, ο πατήρ Δημήτριος Καρτέρης ξεπέρασε πολλά εμπόδια σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που δοκίμασε τις αντοχές όλων των υποψηφίων.

Ο ίδιος σε ηλικία 29 ετών πήρε τη μεγάλη απόφαση να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να εξεταστεί μαζί με άλλους υποψήφιους δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στις επιτυχίες στη φετινή χρονιά για τη Φθιώτιδα. 

Αν η απόσταση από τη Γλύφα μέχρι Λαμία ήταν... μικρή, τελικά η απόσταση από την Γλύφα μέχρι τη Θεολογική Αθηνών είναι ακόμη μικρότερη.

Θέλω να ευχαριστήσω με συγκίνηση την  πρεσβυτέρα η οποία όχι μόνο με ενθάρρυνε αλλά και υπήρξε πολύτιμος αρωγός της προσπάθειας που γινόταν  στο φροντιστήριο του κύριου Βαγγέλη Στεφανή, αλλά και με έβαζε και σε σωστό δρόμο στις όσες φορές οι λειτουργικές μου υποχρεώσεις είχαν καταστήσει την επαφή με το διάβασμα όχι και τόσο συχνή.

 Θέλω να ευχαριστήσω το Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κκ Συμεών.. για τη στήριξη που μου παρείχε.

Ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς μου είναι προς τους συμμαθητές , τους συνυποψήφιους στο τμήμα ,οι οποίοι πάντα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν ,πάντα ήταν πρόθυμοι να ακούσουν και τη δική μου μικρή συμβουλή και βοήθεια .

Τους συγχαίρω γιατί πέρασαν όλοι στη σχολή τους.

 Όσο για τους δασκάλους μου νομίζω ότι τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν για τη συνέπεια , τη μέθοδο και την Πίστη τους».

ΠΗΓΗ Ι Μ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ