Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φυτεία με χασισόδενδρα στην Καρυά Καμένων Βούρλων --Αναζητούνται οι δράστες

Φυτεία με 700 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Φθιώτιδας

 

Ο εντοπισμός της είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών της φυτείας.

 Η Φυτεία με τα χασισόδενδρα εντοπίστηκε σε απόκρημνη περιοχή  του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρυάς Καμένων Βούρλων .

 

Ο εντοπισμός της φυτείας, η οποία εκτεινόταν εντός ειδικά διαμορφωμένης και εκχερσωμένης δασικής έκτασης, δύο περίπου στρεμμάτων, είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικώντης Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

 

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και χθες  νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της ιδίας Υπηρεσίας, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,80) έως και (2,5) μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

 

Επίσης, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν τρεις αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, μεγάλης χωρητικότητας, δύο πρόχειρα καταλύματα διαμονής, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων, καθώς και αυτοσχέδιος χώρος αποξήρανσης αυτών.

 

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Φωτογραφίες