Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γαλάζιος ...εμφύλιος με διαιτητή τον πρωθυπουργό ! (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)

 

 

Το μεταναστευτικό φαίνεται πως εχει μπερδέψει για τα καλά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση , την Περιφέρεια και το Δήμο Λαμιέων και δεν ξέρουν πως να  διαχειριστούν το πρόβλημα που εχει προκύψει με την επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες  . Μάλλον τρέχουν πίσω απο τα γεγονότα και αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι να πετάξουν απο πάνω τους τον ''μουντζούρη '' . 

Οι εμπλεκόμενοι ρίχνουν ο ενας τις ευθύνες στον αλλον , το πολιτικό θάρρος απουσιάζει και ολοι τρέχουν να ανακαλύψουν δικαιολογίες για να καλύψουν τη δική τους θέση . Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρακολουθώ τις δηλώσεις γαλάζιων βουλευτών και Δημάρχων που εξελέγησαν με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ακρη δεν μπορώ να βγάλω . Οι πάντες δηλώνουν αιφνιδιασμένοι . Ολοι κάνουν τους ανήξερους και διαρρηγνύουν τα ιματιά τους με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη . Συμπεριφέρονται λές και βρίσκονται σε αντίπαλα κόμματα . Λές και ολοι αυτοί που διαφωνούν με τον υπουργό δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και δεν στηρίχθηκαν στις εκλογές απο τη Νέα Δημοκρατία . Το 2016 που εγινε η δομή στις Θερμοπύλες κυβέρνηση ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Περιφέρεια ηταν ο Μπακογιάννης που στηρίχθηκε απο τη Νέα Δημοκρατία . Τότε αν και οι εμπλεκόμενοι με το μεταναστευτικό ηταν σε διαφορετικά κόμματα , μια χαρά είχαν συννενοηθεί για να γίνει σε χρόνο ρεκόρ το hot spot για να φιλοξενηθούν 400 πρόσφυγες και μετανάστες . Σήμερα που οι εμπλεκόμενοι είναι στην ιδια παράταξη , υπάρχει πλήρης ασυννενοησία . 

Στις αλλεπάλληλες επικοινωνίες που γινόντουσαν με το υπουργείο , φαίνεται πως αλλα τους ελεγε ο υπουργός , αλλα ελεγαν αυτοί στον υπουργό και στο τέλος οπως προκύπτει απο τις εξελίξεις ο καθένας καταλάβαινε οτι ηθελε να καταλάβει . Ετσι φτάσαμε σήμερα σε ενα απόλυτο αδιέξοδο . Με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να τα ''χώνει'' στο Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη και  να τους εκθέτει πολιτικά στα μάτια της τοπικής κοινωνίας  . Το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη να τα ''χώνουν '' στον υπουργό και να τον κατηγορούν ''για ασυνέπεια , αυθαιρεσία και δογματισμό '' , τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα να τοποθετείται εκ διαμέτρου αντίθετα απο  τον Μηταράκη , λέγοντας οτι η δομή στις Θερμοπύλες πρέπει να καταργηθεί , τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα να θέτουν ανοιχτά ζήτημα αξιοπιστίας της κυβερνητικής πολιτικής και τον πρωθυπουργό σε αυτόν τον σκληρό εσωκομματικό αγώνα να κάνει τον αυστηρό διαιτητή και να τρέχει για να μοιράσει κίτρινες κάρτες . Φυσικά ολο αυτό το σκηνικό είναι σήμερα η χαρά της αντιπολίτευσης . 

Την ευκαιρία δεν αφησε να πάει χαμένη ο ΣΥΡΙΖΑ . Την ''αρπαξε '' απο τα μαλλιά :  "Αν η κατάσταση απόλυτου χάους δεν ήταν τραγική για τους πολίτες, η κυβέρνηση θα θύμιζε απλά Δελφινάριο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του  με την οποία σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις στο προσφυγικό .  

"Την ώρα που ο κ.Μητσοτάκης δήθεν έτριξε τα δόντια στους υπουργούς του για τις ευθύνες για το γενικευμένο κυβερνητικό μπάχαλο,  ο κ. Σταϊκούρας βγάζει ανακοίνωση για την τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο και την αντίθεσή του στην προσφυγική δομή στην εκλογική του περιφέρεια καρφώνοντας τον κ. Μηταράκη''  αναφέρει μεταξύ αλλων ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Μέσα σε αυτό το πανδαιμόνιο αντε να ψάξεις να βρείς ποιός λέει την αλήθεια και ποιός αραδιάζει ψέματα . Μάλλονισχύει αυτό που είχε πεί κάποτε ενας  σχολιαστής οτι οι πολιτικοί λένε ψέματα στους δημοσιογράφους και οταν τα διαβάζουν στις εφημερίδες τα πιστεύουν και οι ιδιοι ! 

                                                                                                                                                                                             Χρήστος Αλεξανδρής 

                                                                                                                                                                                                 Δημοσιογράφος

    

randomness