Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

“Γέφυρα Ζωής” τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Ξημερώματα 22-5-2019, πραγματοποιήθηκε για μία ακόμα φορά στο Νοσοκομείο Λαμίας δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση, ενός 67χρονου συμπολίτη μας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και κατέστη δυστυχώς εγκεφαλικά νεκρός, μετά από Ισχαιμικό Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο.

 

Η λήψη των οργάνων έγινε στο χειρουργείο του Νοσοκομείου μας από ομάδα χειρουργών του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, υπό τον συντονισμό της ιατρού της ΜΕΘ κ. Μαρίας Ψωμά, Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος Επιμελήτρια της ΜΕΘ - ΜΑΦ.

Χάρη στην διαδικασία αυτή, τρεις συνάνθρωποι μας που βρίσκονται στο τελικό στάδιο νεφρικής και ηπατικής ανεπάρκειας μπόρεσαν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση και να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

 

Ως Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε για μια ακόμη φορά σε αυτή την μοναδική προσφορά ζωής και ανθρωπιάς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, του Χειρουργείου, του Μικροβιολογικού, του Ακτινολογικού τμήματος αλλά και το ΕΚΑΒ που συμμετείχε και βοήθησε σε αυτή την δύσκολη διαδικασία, η οποία διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τις 22-10-2019.

 

Πάνω από όλα, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στη οικογένεια του εκλιπόντος δωρητή, που παρά την φόρτιση και θλίψη έδωσαν την συναίνεσή τους για να πραγματοποιηθεί η δωρεά και μετέτρεψαν έτσι την απώλεια τους σε δώρο ζωής. Ας αποτελέσουν παράδειγμα και πρότυπο για όλους.

 

 

   

randomness