Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γενική Συνέλευση της αυτοδιοικητικής κίνησης «Πόλις»: ''Καρφιά'' Νίκου Πάπουτσα για κουμπαριές που βαφτίζονται συνεργασίες !!

 

 

Με το βλέμμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023 πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία στο ξενοδοχείο ''Σαμαράς '' η Γενική Συνέλευση της αυτοδιοικητικής κίνησης ''Πόλις''.

Ουσιαστικά οι εργασίες της γενικής συνέλευσης εβαλαν την ...μαγιά για την εναρξη των πολιτικών ζυμώσεων με στόχο  την συγκρότηση ενός ανεξάρτητου συνδυασμού  που σε δύο χρόνια απο σήμερα θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών για τη δημαρχία της πόλης .

 

Η σημερινή  Γενική Συνέλευση  που είναι  ουσιαστικά η πρώτη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ,χρωματίστηκε ιδιαίτερα απο τις τελευταίες εξελίξεις στον δημοτικό συνδυασμό της ελάσσονος μειοψηφίας ''Λαμία στο Κέντρο'' που οδήγησαν στην οριστική ρήξη των σχέσεων του επικεφαλής Παναγιώτη Στασινού με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Πάπουτσα . Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας που εχουν ταχθεί ανοιχτά με την ατοδιοικητική κίνηση ''Πόλις '' , στηρίζοντας τον δημοτικό σύμβουλο  Νίκο Πάπουτσα . Με ευθείες βολές κατά της Δημοτικής Αρχής που στηρίχθηκε απο τη Νέα Δημοκρατία και του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Στασινού που εχει ''ταυτισθεί πολιτικά με το δεξιό δήμαρχο και την διοίκησή του'', αλλά και σε υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα της Αυτοδιοίκησης , κινήθηκε στην εισηγησή του ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Αυτοδιοικητικής Κίνησης ''Πολις '', Νίκος Πάπουτσας . 

 

''Σήμερα , πανθομολογούμενα ζούμε μια πρωτόγνωρη θεσμική και οικονομική υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης, με τη χειρότερη ιστορικά κυβερνητική αντιμετώπιση του ρόλου και των προβλημάτων της'' τόνισε ο Νίκος Πάπουτσας απο το βήμα της γενικής συνέλευσης της αυτοδιοικητικής κίνησης ''Πόλις'', που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ''Σαμαράς''.

 

 

 

 

 

 

 

Θέλοντας να οριοθετήσει απο την αρχή τις κόκκινες γραμμές και τον διακριτό ρόλο που πρέπει να εχει μια αυτοδιοικητική παράταξη απο τη θέση της αντιπολίτευσης , ο Νίκος Πάπουτσας ξεκαθάρισε οτι η επόμενη μάχη στις δημοτικές εκλογές θα είναι μια μάχη ''για να αποκαταστήσουμε την χαμένη μας πολιτική αξιοπρέπεια'' .

''Μιλάμε για μια μάχη που θα κρίνει πολλά για το αύριο της χώρας.Θα κρίνει όμως κι εμάς τους ίδιους.Όλους μας'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πάπουτσας .

 

Σε αυτό το πνεύμα ζήτησε ''να σταματήσει κάθε «συνεργασία» με το συντηρητικό κατεστημένο και με τους πολιτικούς του ακολούθους, που εφαρμόζουν αντιδημοκρατικές πολιτικές στο Δήμο μας''. 

Το μήνυμα που προσπάθησε να μεταφέρει ο κ. Πάπουτσας μέσα απο την εισηγησή του προς τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν το χώρο της κεντροαριστεράς στο νομό Φθιώτιδας , είναι οτι η ανάδειξη των υποψηφίων στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πρέπει να γίνει ''χωρίς παραγοντισμούς, παλαιοκομματικά τερτίπια και προσωπικές στρατηγικές''.

''Θέτοντας εκτός νόμου, πρόσθεσε , τον παραγοντισμό μέσα στο κόμμα. Ηθικά και πολιτικά.

 

 

 

Επιδιώκοντας συμμαχίες με ευρύτατες προοδευτικές δυνάμεις και  προσωπικότητες στη βάση όχι μόνο των κοινών επιδιώξεων και στόχων, αλλά και στη βάση ενός συμβολαίου εντιμότητας και προγραμματικών συγκίσεων .

 

 Γιατί ,οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ''έχει τεράστια, καθοριστική σημασία, να μη δώσουμε σε καμιά περίπτωση την εντύπωση και να μην προκαλέσουμε την υποψία ότι δεχόμαστε και ανεχόμαστε κουμπαριές που τις βαφτίζουμε συνεργασίες'' .

Απο το βήμα της γενικής συνέλευσης ο δημοτικός σύμβουλος κάλεσε τα μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης ''Πόλις'' , στις επόμενες δημοτικές εκλογές να δώσουν την μάχη ''για να  ανατρέψουμε συσχετισμούς, προγνωστικά και σενάρια υποδούλωσης και να νικήσουμε''.

Στη γενική συνέλευση επισημοποιήθηκε και το διαζύγιο του Νίκου Πάπουτσα με τον συνδυασμό ''Λαμία στο Κέντρο'' .  Τα μέλη της Αυτοδιοικητικής  Κίνησης αποφάσισαν  ομόφωνα την  άρση της στήριξης στην Δημοτική Αρχή, όπως είχε προκύψει από την αρχική συμφωνία των δύο Δημοτικών Παρατάξεων ''Λαμία στο Κέντρο'' και ''Λαμία -Περήφανη  Πόλη''και την  

 

 ανανέωση της στήριξης στο πρόσωπο του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Αυτοιδιοικητικής  Κίνησης «ΠΟΛΙΣ» Νίκου Πάπουτσα . Συνέχεια στις εξελίξεις στο συνδυασμό ''Λαμία στο Κέντρο'' αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας οπου οι πληροφορίες θέλουν τον  δημοτικό  σύμβουλο Νίκο Πάπουτσα να καταθέτει δήλωση ανεξαρτητοποίησης . Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο τρίτος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γιώργος Παπανικολάου .