Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιάννης Οικονόμου για τα προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα : Oι αιφνιδιασμοί δεν βοηθούν

Ερώτηση για την χθεσινή αιφνιδιαστική άφιξη των προσφύγων στα Καμένα Βούρλα κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Nότη  Μηταράκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ερώτηση του ο κ. Οικονόμου, το μεσημέρι της Τετάρτης 23/9/2020 εμφανίστηκαν στην πόλη των Καμένων Βούρλων δύο λεωφορεία με πρόσφυγες με σκοπό να διαμείνουν σε ξενοδοχείο της περιοχής το οποίο τα τελευταία χρόνια ήταν κλειστό. Η άφιξη της συγκεκριμένης ομάδας προσφύγων έγινε εντελώς αιφνιδιαστικά, δεν ήταν σε γνώση της τοπικής δημοτικής αρχής με συνέπεια να προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής αλλά και αντιδράσεις.

Σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, συνεχίζει ο βουλευτής, που δημοσιεύτηκε στις 23/9/2020 με θέμα την «Μετεγκατάσταση αναγνωρισμένων προσφύγων σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρεται πως “το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προετοιμάζει την μετεγκατάσταση αναγνωρισμένων προσφύγων σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρθηκαν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των νησιών μας. Για το σκοπό αυτό, για διάστημα μερικών εβδομάδων, θα χρησιμοποιηθούν ξενοδοχειακές μονάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων σε ξενοδοχεία ολοκληρώνεται εντός του 2020.”