Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιώτα Πούλου : ''Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Για διαστρέβλωση της πραγγματικότητας αναφορικά με την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων κατηγορεί τον  Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννη Σταθά , η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου . 
Στις 10 Ιουνίου τιμήθηκε η 76η επέτειος μνήμης της σφαγής του Διστόμου. Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ολιγωρία των Ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά και συγκεκριμένα κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «πούλησε» τον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις.
''Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας αντιστρέφει τελείως την πραγματικότητα, την οποία γνωρίζει από «πρώτο χέρι», όπως ισχυρίζεται'' απαντά η κ. Πούλου .
''Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει στη απαντησή της η βουλευτής , είναι η μοναδική κυβέρνηση που έθεσε το αίτημα της δικαίωσης των θυμάτων του ναζισμού στο υψηλότερο επίπεδο, από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο το 2015 μέχρι την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τον Ιούνιο του 2019, σε εκτέλεση της απόφασης που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία από την Ελληνική Βουλή και του πορίσματος – έκθεσης της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας. Με αυτό η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανέφερε το θέμα, με ερώτηση 34 βουλευτών, τον Οκτώβριο 2019, μετά τις επίσημες επισκέψεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο και την απόρριψη του αιτήματος από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Στην ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής περιλαμβάνει σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για τις περαιτέρω ενέργειες από ελληνικής πλευράς, ζητούν επίσημη ενημέρωση για την γερμανική απάντηση και ρωτούν «σε ποιες ενέργειες έχει σκοπό να προχωρήσει στο εξής το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνέχεια της ρηματικής διακοίνωσης και του πορίσματος της Ελληνικής Βουλής».
Ο αγώνας για τη δικαίωση των θυμάτων του ναζισμού απαιτεί ενότητα, όπως άλλωστε διακήρυξε κι ο ίδιος ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας μπροστά στο μνημείο των μαρτύρων, απαντώντας ο ίδιος στον εαυτό του''.