Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χαράλαμπος Λιόλιος : Ευελπιστούμε να μπούμε σε μια κανονικότητα πληρωμών --Προυπολογισμό 20 εκ ευρώ ψήφισε το Δημοτικό συμβούλιο Δομοκού

 

Ρεπορτάζ Χρήστος  Αλεξανδρής 
 
Προυπολογισμό 20 εκ ευρώ ψήφισε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό συμβούλιο Δομοκού , ανάβοντας το πράσινο φώς για την πλήρη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και την τακτοποίηση ολων των οικονομικών υποχρεώσεων προς εργολάβους και προμηθευτές . ''Ευελπιστούμε να εισέλθουμε  σε μια εποχή κανονικότητας αποκαθιστώντας τις λειτουργίες του Δήμου σε ολα τα επίπεδα και κυρίως κερδίζοντας και πάλι την εξωθεν καλή μαρτυρία και την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου '' δήλωσε αμέσως μετά την ψήφιση του προυπολογισμού ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος . Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Καναβό και τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου για τη πολύ καλή δουλειά που εκαναν ολο αυτό το διάστημα ,  ωστε ο προυπολογισμός να περάσει απο τον ελεγχο του  Παρατηρητηρίου κια να εγκριθεί , ενω δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους λόγους της καθυστέρησης που υπήρξε . Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Λιόλιο ενας βασικός λόγος που καθυστέρησε η εγκριση του προυπολογισμού ηταν οτι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε προετοιμάσει το προσχέδιο του προυπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμα , ενω ο δεύτερος λόγος ηταν οτι  καθυστέρησε  η συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης και του Αθλητικού -Πολιτιστικού Οργανισμού . 
Ο προυπολογισμός του Δήμου εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία με ψήφους 12 υπέρ και 2 aρνητικές ψήφους  . 
Τον προυπολογισμό καταψήφισε η παράταξη του Χρήστου Νιάνιου με το επιχείρημα οτι είναι ''αυστηρά εναρμονισμένος με τις αντιλαικές απαιτήσεις των δημοσιονοικών περιορισμών . Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της ''Λαικής Συσπείρωσης '' το υψος της κρατικής χρηματοδότησης , αρα και οι δυνατότητες του προυπολογισμού να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του λαού , είναι προσδιορισμένα απο το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2018-2022 . Ενα μεγάλο μέρος των εσόδων του προυπολογισμού , είπε ο κ. Νιάνιος , προέρχονται  απο τα δημοτικά τέλη και κάθε είδους φορολογία που καλείται να πληρώσει ο λαός της περιοχής στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών . 
Αξίζει να σημειώσουμε οτι απο τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση για την συζήτηση , εγκριση και ψήφιση του προυπολογισμού απουσίαζε σύσσωμη η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Τζιαχρήστα , γεγονός που εξέπληξε τόσο την Δημοτική Αρχή , οσο και την παράταξη του κ. Νιάνιου , αφου οπως εγινε γνωστό απο τον Δήμαρχο , η παράταξη του κ. Τζιαχρήστα στην Οικονομική Επιτροπή είχε εγκρίνει τον προυπολογισμό του Δήμου . 
Σχολιάζοντας την απουσία του συνδυασμού του κ. Τζιαχρήστα , ο Δήμαρχος Δομοκού , ανέφερε οτι προκαλεί απορία η απουσία των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας κατα την συζήτηση του κορυφαίου θέματος που είναι η ψήφιση του προυπολογισμού . '' Η παράταξη του κ. Τζιαχρήστα θα επρεπε να είναι στο δημοτικό συμβούλιο , να καταθέσει τις προτάσεις της και τις οποιες διαφωνίες εχει επι του προυπολογισμού , τις οποίες θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και απο τη στιγμή που το σώμα εκρινε θα μπορούσαμε να κάνουμε και τις απαραίτητες τροποποιήσεις '' ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Λιόλιος .Σε κάθε περίπτωση , τόνισε ο Δήμαρχος , η απουσία του συνδυασμού απο το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι η σωστή πολιτική στάση . Αρνητικά σχολίασε την απουσία του συνδυασμού του κ. Τζιαχρήστα και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Νιάνιος . 
Στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Λιόλιος εκανε αναφορά στην σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ , ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο οτι ο Δήμος Δομοκού θα είναι παρών στο συλλαλητήριο στην Αθήνα . Μάλιστα ο κ. Λιόλιος απηύθυνε και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο .    
 
 
Φωτογραφίες

   

randomness