Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιερά Αγρυπνία από τον Σεβασμιώτατο Συμεών στην πιο ακριτική Μονή της Μητρόπολης Φθιώτιδας

 

Αργά το βράδυ της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας  κ. Συμεών συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης  Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο και τον Αρχιδιακόνου του π. Ευστάθιο Κατόπη, μετέβη στην πιο ακριτική Μονή της Μητροπόλεως  στην Ιστορική και όμορφη Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τραγάνας, όπου τέλεσε την Ιερά αγρυπνία προς τιμήν των μεγάλων εορταζομένων Αγίων, Οσίου Λουκά  και του Οσίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα  ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Τράνακας και τον καλωσόρισε στην Ιστορική Ιερά Μονή.

Ιδιαίτερη ευλογία δε απετέλεσε προς όλους τους παρισταμένους και η παρουσία αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Παρθενίου, το οποίο κατέχει η Ιερά Μονή ως ατίμητο πνευματικό θησαυρό.

 

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών   στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις πνευματικές προδιαγραφές και προϋποθέσεις, που ανέδειξαν έναν χριστιανό άνθρωπο, τον Όσιο Παρθένιο, σε έναν πολυχαρισματούχο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο άγιος Καθηγούμενος και πάλι με λόγια αγάπης και σεβασμού προσφώνησε τον Ποιμενάρχη καλωσορίζοντας τον για ακόμη μία φορά στην Μονή και ευχαριστώντας τον για  την αγιαστική και τιμητική παρουσία του στην  Πανήγυρη της Μονής.

Ο π. Εφραίμ ευχήθηκε στον Μητροπολίτη ''έτη πολλά, υγιή, πανευφρόσυνα, για μία καλλίκαρπη και θεάρεστο Αρχιερατεία και εις ανάμνησιν της πρώτης του επισκέψεως στη Μονή Του εδώρισε μία χειροποίητη εικόνα της Αγίας Τριάδος''.

 

 

Φωτογραφίες

   

randomness