Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιστορική επίσκεψη του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραίσκου στην Σπηλιά της Αρσαλής στην Υπάτη

Δεκάδες προσκυνητές μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος ανέβηκαν τον ''γλυκό γολγοθά '' της Υπάτης , τιμώντας τη μνήμη της Αγίας Ιερουσαλήμ, ιερό προσκύνημα που βρίσκεται πάνω απο την πόλη της Υπάτης σε απόκρημνη περιοχή σε 1150 μέτρα υψόμετρο  . Ο σπηλαιώδης ναός  αφιερωμένος στην Παναγία ή στην Αγία Μάρτυρα Ιερουσαλήμ πανηγυρίζει δυο φορές το χρόνο. Την Πέμπτη του Πάσχα, όπου ανεβαίνουν οι χριστιανοί (μόνο άνδρες εκείνη την ημέρα σύμφωνα με την τοπική παράδοση) και ξενυχτούν εις τιμήν της αγίας και στις 4 Σεπτεμβρίου όπου τιμάται η μνήμη της.

« Αρσαλιώτες » και « Αρσαλιώτισσες »  που σήμερα τιμούν τη Μνήμη της Αγίας Ιερουσαλήμ και των τριών τέκνων αυτής Σεκένδου, Σεκενδήκου και Κηγόρου , απο το πρωί σήμερα ακολούθησαν την πορεία προς το Ναό για να προσκυνήσουν την εικόνα και να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία μέσα σε μια κατανυτική ατμόσφαιρα .  

Την πορεία των προσκυνητών προς την Αρσαλή μαζί με τον δήμαρχο Λαμιέων και τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής  ενότητας Υπάτης Κώστα Ξεφλούδα αποτύπωσε με το φωτογραφικό του φακό ο Ιωάννης Ζαπαντιώτης προσκαλώντας μάλιστα το  Θύμιο Καραϊσκο και το Πάσχα για την απονομή του τίτλου του “ΑΡΣΑΛΙΩΤΗ”.

 

 
 
Φωτογραφίες

   

randomness