Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Καμπάνια ενημέρωσης για τον αντικαπνιστικό νόμο ξεκίνησε ο Δήμος Λαμιέων

Kαμπάνια ενημέρωσης για τον αντικαπνιστικό νόμο και την εφαρμογή του , κάνει ο Δήμος Λαμιέων , διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων που σκοπό εχουν να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος . 

Το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Λαμιέων  παρουσιάστηκε  το θεατρικό έργο «Το παραμύθι της ανάσας» το οποίο απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και στις 18.00 το απόγευμα θα διεξαχθεί η  ημερίδα με την παρουσία εκλεκτών ομιλητών που θα προσεγγίσουν το θέμα από κάθε του διάσταση:της υγείας,της κοινωνιολογιας,της πολιτείας,της τοπικής αυτοδιοίκησης,της επιβολής της νομοθεσίας αλλά και των προβληματισμών των καταστηματαρχών που γίνονται αποδέκτες αυτής της μεγάλης αλλαγής που επιτελείται στην Ελληνική Κοινωνία.

Σε  συνέντευξη τύπου χθες  για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην πόλη της Λαμίας μίλησε  ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιωτης Στασινός, η Βίκυ Κατσαούνου επίκουρη καθηγήτρια Πνευμομολογιας του ΕΚΠΑ, ο Χρήστος Γεωργίου πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας,ο Χρήστος Μαρκαντώνης συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Δημητρακάκης αναπληρωτής διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, ο Στάθης Μπλέτσας στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων και ο Κώστας Καραγεώργος πρόεδρος του συλλόγου εστιατορίων,καφετεριών,μπαρ και συναφών επαγγελμάτων δήμου Λαμιέων.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό σκοπός  της  αντικαπνιστικής εκστρατείας του Δήμου Λαμιέων  είναι όσον αφορά τη  περιοχή μας, ''να αφομοιώσουμε τα καλά του νέου Αντικαπνιστικού νόμου, ενώ ταυτόχρονα να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να εκθέσουν τους προβληματισμούς και  τις επιφυλάξεις τους, σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του Νόμου.

Πρέπει όμως, να κάνουμε κατανοητό στους πολίτες. Γιατί  το τσιγάρο πρέπει να σταματήσει σε κλειστούς χώρους και πως επηρεάζει την υγεία μας''.

 

   

randomness