Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Καραντίνα τέλος στην Ανθήλη με απόφαση Χαρδαλιά

Την άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την Τοπική Κοινότητα  Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων  από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 6:00 το πρωί, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και  Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς -όπως είπε- το επιδημιολογικό φορτίο έχει μειωθεί σημαντικά.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αρση του λοκντάουν στην Ανθήλη είχε ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες , με τα αποτελέσματα των ελέγχων να είναι ενθαρρυντικά και να δείχνουν συνεχή μείωση των κρουσμάτων .
Από τα αποτελέσματα των δωρεάν Rapid Tests που διενεργήθηκαν,στη Κοινότητα της Ανθηλης  ηταν ολα  αρνητικά  ενώ στον καταυλισμό των Ρομά βρέθηκε μόνο ενα θετικό δείγμα στα 69 που ελήφθησαν.
Oι δυο συνεχόμενες αρνητικές δειγματοληψίες (160+113) στη Κοινότητα της Ανθήλης και οι στοχευμένοι έλεγχοι στον καταυλισμό των Ρομά σε όσους είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό και στις οικογένειες τους κατέδειξαν  πως δεν υπήρξε διασπορά του ιού ούτε στην Κοινότητα αλλά και ούτε στον καταυλισμό , και αυτό ηταν το καταλυτικό γεγονός που οδήγησε τους υγειονομικούς στο να εισηγηθούν την αρση των περιοριστικών μέτρων .

 

    

randomness