Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κατερίνα Μπατζελή : «Έχουμε μία Περιφέρεια που συνεχώς απεμπολεί τον θεσμικό της ρόλο»

Σε έξι ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Στερεάς επικεντρώθηκε η Περιφερειακή Παράταξη «Πατρίδα μας η Στερεά..» στην  συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου .

Για μια «…Περιφέρεια που συνεχώς απεμπολεί τον θεσμικό της ρόλο , δεν διεκδικεί    ενίσχυση πολιτικών και  πόρων για την Αυτοδιοίκηση. Η Περιφερειακή Αρχή  διαχειρίζεται την ατολμία της, την απομόνωση της και τις χρηματοδοτήσεις εκ των έκτατων αναγκών και καιρικών φαινομένων » δήλωσε η επικεφαλής της παράταξης  κα Κατερίνα Μπατζελή.

 

Η παράταξη της κ. Μπατζελή κατέκρινε  την κεντρική Διοίκηση που μείωσε τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση και στους Δήμους,  με αποτέλεσμα να μην έχουν την αυτονομία τους και την δυνατότητα να εκτελέσουν έργα υποδομών για την ασφάλεια και των πολιτών τους. ''Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε , είπε, την πολιτική αυτή απαξίωση της αυτοδιοίκησης  και την «εξάρτηση τους» από… τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία και διακρίσεις δημιουργούν και προδιαθέτουν διαχείριση των έργων με διευκολύνσεις.  Άλλωστε η επιλογή των προτεινόμενων στο ΠΣ δημοτικών έργων έχει γίνει από την ΠΑ και προτάσεων Δήμων ,ορισμένοι εκ των οποίων εμφανίζουν κατ’ επανάληψη ανάγκες  που προκύπτουν από έντονες καιρικές συνθήκες… Δεν είμαστε εδώ για ανακοινώσεις που μοιράζουμε λεφτά! Με την θέση μας επί των θεμάτων αυτών στο ΠΣ δηλώσαμε την αναγκαιότητα  των έργων στους Δήμους αλλά επιφυλακτήκαμε για την διαδικασία επιλογής τους  και την διαχείριση των έργων αυτών''.

Για το προσφυγικό και τη Δομή Υποδοχής Προσφύγων Θερμοπυλών , τόνισε οτι ''η  Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού  θα πρέπει και διάμεσου των κεντρικών οργάνων τους, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, να διεκδικήσουν θεσμοθετημένες  και διευρυμένες αρμοδιότητες στην μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική και να μην είναι ουραγοί αποφάσεων και τετελεσμένων γεγονότων που προσβάλλουν τον θεσμό  άλλα πάνω από  προκαλούν την κοινωνία και εξοβελίζουν τον ρόλο της σε θέματα αποφάσεων που αφορούν τον τόπο τους. Προς στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια μας πρέπει να ξεκαθαρίσει με την κεντρική Διοίκηση  το νέο καθεστώς των Δομών Υποδοχής ανά την Επικράτεια, να μην απεμπολήσει τον ρόλο της  και μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση δεν είναι σκόπιμο να προβεί σε Προγραμματική Συμφωνία με τον Δήμο Λαμιέων, λόγο της ιδιομορφίας ης Δομής Θερμοπυλών''.

 

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής της παράταξης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Νίκος Μπέτσιος, Μάνος Γέμελος, Κώστας Σωτηρόπουλος, Μπάμπης Φάκος, Τάσος Βελλησαρίου.

   

randomness