Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΚΙΝΑΛ ΦΘΙΩΤΙΤΙΔΑΣ : Αν τα νέα μέτρα είναι «έξυπνα», τα προηγούμενα πώς να τα χαρακτηρίσουμε ;

 

Εντονότατες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλούν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση . ''Η ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πιστοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης'' τονίζει με ανακοινωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΙΝΑΛ .

''Δυστυχώς, δικαιώνεται το Κίνημα Αλλαγής σε όσα είχε επισημάνει για το lockdown «ακορντεόν», ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο'' σημειώνει στην ανακοινωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή . ''Χωρίς ουσιαστική στήριξη του Ε.Σ.Υ., επίταξη κρεβατιών Μ.Ε.Θ. ιδιωτικών κλινικών και αντιμετώπιση του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αλαλούμ στα σχολεία και ανεφάρμοστα ημίμετρα στη λειτουργία της αγοράς, οδηγηθήκαμε, εκ νέου, σε αδιέξοδο.

''Η Φθιώτιδα, η οποία εισήλθε σε «βαθύ κόκκινο»,προσθέτει η ΝΕ του ΚΙΝΑΛ ,  αναμένεται να βιώσει ακόμη εντονότερα, την κυβερνητική ανικανότητα. Βρίσκεται ενώπιων οριζόντιων μέτρων, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ψυχολογική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση των πολιτών της. Μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «έξυπνα», δημιουργώντας την εύλογη απορία, στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό, σχετικά με τον χαρακτηρισμό που αρμόζει στα μέτρα τα οποία εφάρμοζε μέχρι σήμερα''. Και καταλήγει λέγοντας :''Η μάχη εναντίον της πανδημίας μπορεί να κερδηθεί μόνο με Εθνικό Σχέδιο που θα περιλαμβάνει στοχευόμενες παρεμβάσεις για την υγεία, την κοινωνία, την οικονομία. Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έχει ζητήσει εδώ κι ένα μήνα να γίνει σχετική συζήτηση στη Βουλή. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δεν ακούει ενώ οι πολίτες πληρώνουν το βαρύ τίμημα''.