Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κίνδυνος να χαθούν ζωές! - SOS εκπέμπει η Περιφέρεια για την θεομηνία “Μπάλλος”

Ρεπορτάζ: Χρήστος Αλεξανδρής

 

• Καταιγισμός ερωτήσεων στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο για τις πλημμύρες στην Εύβοια
- Στο στόχαστρο της κριτικής και η Επιτροπή Μπένου - Να βγει στο δρόμο ο Στρατός ζήτησε ο Γκλέτσος
- “Η δουλειά που έγινε στην αντιπλημμυρική προστασία δεν έχει προηγούμενο” απάντησε ο Φάνης Σπανός

 

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχουν τεθεί αρχές και κάτοικοι στις περιοχές από τις οποίες αναμένεται να περάσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται στην κεντρική Μεσόγειο η διαταραχή που θα επηρεάσει την Ελλάδα αρχικά από τα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.
Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγωνία στις περιοχές που καταστράφηκαν από τις φωτιές του καλοκαιριού, όπως η Εύβοια και η Αττική, οι οποίες, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανοχύρωτες με τα αντιπλημμυρικά έργα να είναι ακόμη στην αρχή της.
Σύμφωνα με την ανάλυση της ΕΜΥ για το καιρικό σύστημα «Μπάλλος» θα προκαλέσει κακοκαιρία κυρίως από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
SOS εκπέμπει η Περιφέρεια Στερεάς για την κατάσταση στην Εύβοια, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκλέτσος ζήτησε να βγει στο δρόμο ο Στρατός για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι.
Σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, η επικείμενη ραγδαία επιδείνωση του καιρού, αναμένεται να πλήξει την Περιφέρεια από σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 έως και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας στο φύλλο της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου.

 

 

 

 

    

randomness