Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

«Κίνδυνος - θάνατος» στους δρόμους της Φθιώτιδας τα αγριογούρουνα--Νέο ατύχημα στο δρόμο Καστρί-Γραμμένη

Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα με αγριογούρουνο  σε επαρχιακό δρόμο της Φθιώτιδας . Αυτή τη φορά το ατύχημα σημειώθηκε στο δρόμο Καστρί-  Γραμμένη , χωρίς ευτυχώς να έχουμε κάτι χειρότερο , και αυτό γιατί ήταν το αυτοκίνητο , που συγκρούστηκε με το αγριογούρουνο ηταν τζίπ μεγάλου κυβισμού . Παρ'ολα αυτά οι υλικές ζημιές που υπέστη ηταν μεγάλες . Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οταν κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους και κυρίως νυχτερινές ωρες οταν δεν υπάρχει και μεγάλη ορατότητα .

Δεν είναι μόνο οι ζημιές στις καλλιέργειες που προκαλούν τα αγριογούρουνα, ο πληθυσμός των οποίων εχει γίνει ανεξέλεγκτος , αλλά και τα σοβαρό  πρόβλημα αποτελεί επίσης η «παρέλαση» των αγριόχοιρων, μόνων ή κατά ομάδες, στο οδικό δίκτυο της περιοχής μας, εθνικό και επαρχιακό. Η σύγκρουση με ένα μεγάλο ζώο μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο ζημιές μεγάλης αξίας στα διερχόμενα οχήματα, αλλά από τους ελιγμούς που ενδέχεται να κάνει ένας οδηγός για να τα αποφύγει, μπορεί να στοιχίσουν ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές.

Πάντως, στον μετριασμό του πληθυσμού του αγριόχοιρου εκτιμάται ότι θα βοηθήσει η απόφαση που έλαβε πρόσφατα η νέα ηγεσία του υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με την έναρξη και διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου,.
Πιο συγκεκριμένα, αυξήθηκε οριζόντια, σε όλη τη χώρα, η κάρπωση του αγριόχοιρου, η οποία πλέον θα γίνεται χωρίς περιορισμό ανά ομάδα κυνηγών και ημερήσια έξοδο. Το συγκεκριμένο μέτρο, σύμφωνα με το υπουργείο, λαμβάνεται προληπτικά και επικουρικά των λοιπών μέτρων που λαμβάνονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εισόδου στη χώρα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, που έχει πλήξει γειτονικές βαλκανικές χώρες και αποτελεί εν δυνάμει πρόβλημα και για την Ελλάδα.

Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Λαμιακός Τύπος» για την «Καλύβα Στεφανή» στην περιοχή...
randomness