Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΚΚΕ : Nα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης

Nα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας  Αταλάντης και μαζί με άλλα κατάλληλα μέτρα να αναχαιτιστεί η έξαρση της πανδημίας που εξαπλώνεται ραγδαία στο Δήμο Λοκρών , ζητά με ανακοινωσή του το ΚΚΕ .

''Φαίνεται ότι μπήκαμε στο τρίτο κύμα πανδημίας που ίσως είναι και σφοδρότερο από τα προηγούμενα.

Σε αυτόν τον κυκλώνα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες και η Λοκρίδα. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί πολλές δεκάδες κρούσματα σε αρκετά χωριά, σε μεγάλα εργοστάσια παραγωγής, και άλλους χώρους εργασίας, σε Υπηρεσίες του Δήμου μας, που οδηγούν σε μια εκρηκτική και επικίνδυνη κατάσταση που μεγαλώνει την ανησυχία και τους φόβους του λαού.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι τυχαία. Δεν είναι τυχαίο με τις φωτιές να καιγόμαστε, τις βροχές να πνιγόμαστε, τα χιόνια να παγώνουμε και με την πανδημία να πεθαίνουμε. Υπάρχει αιτία και υπεύθυνοι.

Με βάση αυτή τη λογική τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ήταν οι δύο πανελλαδικές και δεκάδες τοπικές καραντίνες. Κατά τα άλλα εξαντλήθηκαν στο δόγμα της ατομικής ευθύνης, στο φοράμε μάσκα και μένουμε σπίτι. Αυτά όμως ήταν μέτρα που αδυνατούσαν να φρενάρουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Δεν άκουσαν τους εργαζόμενους και το λαό, τους φορείς και τα σωματεία τους, τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, που απαιτούσαν να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία.

Έτσι άφησαν αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας. Μεσούσης της πανδημίας μείωσαν τις δαπάνες για την υγεία του 2021, κατά 572 εκατ. ευρώ. Έκαναν τα νοσοκομεία να λειτουργούν ουσιαστικά μόνο για μία νόσο. Να μην έχουν τις απαραίτητες ΜΕΘ κατάλληλο και επαρκές ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Μετακινούν διαρκώς το υγειονομικό προσωπικό από νομό σε νομό, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο,από το ένα κέντρο υγείας στο άλλο, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να υπολειτουργούν και ορισμένα από αυτά να μη λειτουργούν.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμό χελώνας γιατί δεν επαρκούν τα εμβόλια, αφού η ΕΕ δεν επιτρέπει στις κυβερνήσεις την προμήθεια εμβολίων εκτός των μονοπωλίων που έχει επιλέξει.

Αποτέλεσμα να μη μπορεί αν εμβολιασθεί ο λαός. Οι ευπαθείς ομάδες οι ηλικιωμένοι να αναγκάζονται να μετακινούνται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, από τον ένα νομό στον άλλο, από τη Λάρυμνα στο Μαντούδι και τη Στυλίδα, από το Μαρτίνο στα Καμένα Βούρλα και τη Λιβαδειά, γιατί το ΚΥ Αταλάντης το οποίο έχει προγραμματιστεί για εμβολιαστικό κέντρο ακόμα δεν ξεκίνησε την λειτουργία του λόγω έλλειψης εμβολίων και προσωπικού.

Δεν άσκησαν κανέναν έλεγχο στα  μεγάλα εργοστάσια και άλλους  χώρους δουλειάς και άφησαν την εργοδοσία να διαχειρίζεται τη κατάσταση όπως αυτή θέλει και με βάση τα συμφέροντά της.

Αποτέλεσμα, οι χώροι αυτοί να γίνονται εστίες υπερμετάδοσης της νόσου αφού οι εργαζόμενοι μετακινούνται από το χώρο εργασίας προς τα χωριά τους.

Μπροστά σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση το ΚΚΕ και οι οργανώσεις του δίνουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να προστατευθεί ο λαός και να ανακουφισθεί η υγεία του.

 Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Άμεση και γενναία αύξηση των δαπανών για την υγεία
  • Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν τα κενά των νοσοκομείων και των ΚΥ.
  • Άμεση αύξηση των κλινών ΜΕΘ
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • Επαρκή προμήθεια ασφαλών εμβολίων από πολλές πηγές.
  • Δωρεάν και επαρκή τεστ για όλο το λαό.
  • Καθημερινά τεστ σε μεγάλους χώρους δουλειάς, σε κοινωνικές δομές, στις σχολικές μονάδες.

    

randomness