Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κλειστή η Εθνική Οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας-Πυκνή χιονόπτωση σε ολους τους Δήμους της Φθιώτιδας -Χιονίζει και μέσα στη Λαμία

 

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει και τη Φθιώτιδα . Πυκνή χιονόπτωση εχουμε αυτή την ωρα σε ολους τους Δήμους του νομού , ενω χιονίζει και μέσα στη Λαμία .

Από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ , αλλά μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες .

Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα. Στο έργο του απεγκλωβισμού ,σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα , επιχειρούν από την πρώτη στιγμή τα εκχιονιστικά και τα ανάλογα οχήματα της Περιφέρειας Στερεάς , ενω εκχιονιστικά και αλατιέρες που εχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή της Τραγάνας δίνουν μάχη για να κρατήσουν την Εθνική οδό ανοιχτή . Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου Λοκρών  άφηναν σε διάφορα σημεία αλάτι σε σακούλες και έριχναν αλάτι στους δρόμους, προκειμένου να μην παγώσει το χιόνι, ενώ με μέριμνα της Περιφέρειας διατηρήθηκε ανοιχτή η πρόσβαση σε νοσοκομεία και άλλα κτίρια καίριας σημασίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας η  κακοκαιρία «Ελπίδα» θα χειροτερέψει τις επόμενες ώρες και θα επηρεάσει ολόκληρη τη Φθιώτιδα , με την Εύβοια να δέχεται ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού. Να σημειώσουμε ότι ήδη τα προβλήματα και στις δύο περιοχές είναι πολλά, ειδικά στις μετακινήσεις.Τα πρώτα προβλήματα εγκλωβισμού οχημάτων σημειώθηκαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών -Λαμίας, στο ύψος του Αγ. Στεφάνου μετά την απόφαση της Τροχαίας να κλείσει την εθνική οδό για τα φορτηγά, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness