Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κοιμητήριο για τα θύματα του Covid-19 και στη Λαμία

Ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας η διαμόρφωση του νέου χώρου όπου βάσει των ιδιαίτερων συνθηκών αναπαύονται πλέον συμπολίτες μας που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Κερπινιώτη , ο Δήμος Λαμιέων  θέλοντας να προλάβει τις δυσάρεστες εξελίξεις που φέρνει η πανδημία έφτιαξε το συγκεκριμένο χώρο που δεν είναι απομονωμένος αλλά συνέχεια του ήδη υπάρχοντος, προκειμένου να μπορούν να τελούνται απρόσκοπτα οι εξόδιες ακολουθίες όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Θυμίζουμε  ότι υπάρχει και διαφορετική πρόβλεψη ως προς την εκταφή, καθώς γίνεται μετά τα 10 χρόνια αντί τα  5 ή 7 που προβλέπει ο γενικός κανονισμός. Τα Κοιμητήρια που δημιουργούνται για τα θύματα του covid αναδεικνύουν την έκταση της τραγωδίας που ζεί ολη η Ελλάδα .
Ολοι σήμερα ευχόμαστε και ελπίζουμε να προχωρήσει γρήγορα το εμβολιαστικό πρόγραμμα και στη δική μας χώρα για να βγούμε ολοι ζωντανοί απο αυτή την περιπέτεια της πανδημίας και να αποκτήσουμε ισχυρές αμυνες απέναντι σε αυτον τον αόρατο εχθρο που εχει εισβάλλει με βίαιο τρόπο στις ζωές μας  , ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η υγειονομική κρίση που ζούμε τον τελευταίο χρόνο , ανοιξε βαθιές πληγές στην ελληνική κοινωνία και θα αφήσει πίσω της ενα βαρύ πένθος για εκείνες τις οικογένειες που εχασαν αγαπημένα τους  πρόσωπα .
Φωτογραφίες

    

randomness