Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κόκκινα Σπίτια Μαλεσίνας : Τελειώνει ο βραχνάς για δεκάδες οικογένειες στο Δήμο Λοκρών

 

Σε οριστική διευθέτηση βαδίζει το θέμα με τα Κόκκινα Σπίτια της Μαλεσίνας μετά απο συνεχείς παρεμβάσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα . Με διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία και ψηφίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021, δόθηκε οριστικό τέλος στις διεκδικήσεις του Δημοσίου για τους κατοίκους που δικαιώθηκαν από το Κτηματολόγιο.

Ορίστηκε συγκεκριμένη διαδικασία, βάσει της οποίας όσοι δεν δικαιώθηκαν από το Κτηματολόγιο, απέκτησαν τη δυνατότητα να καταθέσουν σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα προς αξιολόγηση, σε ειδικώς συστηνόμενη – προς το σκοπό αυτό – Επιτροπή.

''Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, την Επιτροπή εξέτασης αιτήσεων και γνωμοδότησης για την παραχώρηση εκτάσεων του ν. 4778/2021, καθώς και με τους αρμόδιους μηχανικούς της περιοχής, εξακολουθούν να εργάζονται εντατικά και μεθοδικά για το εξαιρετικά αυτό πολύπλοκο ζήτημα'' δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας .

Απολογιστικά, μέχρι χθες, η διαδικασία έκδοσης αποφάσεων (παραχωρητήρια) , σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου εξελίσσεται ως εξής:

  • Συνολικά, έχουν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, από την Επιτροπή Εξέτασης Αιτήσεων, 94 φάκελοι.

  • Έχουν ελεγχθεί και μελετηθεί από τη Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, 89 φάκελοι.

  • Από αυτούς, έχουν διεκπεραιωθεί και έχουν εκδοθεί οι αντίστοιχες αποφάσεις, για 71 φακέλους.

    

 

randomness