Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συμπολίτη μας Καθηγητή Κωνσταντίνου Τσαμαδιά “Οικονομική της Εκπαίδευσης - Έρευνας - Καινοτομίας”

Κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις ''Iων'' το νέο βιβλίο του Ομότιμου Καθηγητή Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνου Παν. Τσαμαδιά με τίτλο ''Οικονομική της Εκπαίδευσης - Ερευνας -Καινοτομίας (Τόμος I). Πρόκειται για μια εξαιρετική μελέτη, ενα χρήσιμο εργαλείο καταγραφής και κατανόησης των σύγχρονων προβλημάτων της εκπαίδευσης και παράλληλα ενας οδηγός για χάραξη πολιτικών που θα στοχεύουν στο να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό οι διαπιστωμένες υστερήσεις στον πραγματικό κόσμο της εκπαίδευσης. Το τρίτομο βιβλίο με τίτλο ''Οικονομική της Εκπαίδευσης -Ερευνας -Καινοτομίας, εχει στόχο να συμβάλλει στην οριοθέτηση του επιστημονικού πεδίου, να εντρυφήσει σε βασικές ενοτητές του. Φιλοδοξεί να συμβάλλει στη συγκροτημένη παρουσίαση και διάχυση της οικονομικής γνώσης, επι των πεδίων της εκπαίδευσης, κατάρτισης, δια βίου μάθησης, καινοτομίας και να δώσει παραδείγματα απο σχετικές εμπειρικές μελέτες. Πρόκειται για ενα βιβλίο που εκδίδεται στην πιο κατάλληλη εποχή. Την εποχή που εχουμε ανάγκη περισσότερο απο κάθε αλλη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας να ακούμε τους ειδικούς. Και ο συμπολίτης μας καθηγητής Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς είναι απο τους πλέον ειδικούς στα ζητήματα της εκπαίδευσης, της ερευνας, της δια βίου μάθησης και της καινοτομίας. Το βιβλίο του Κωνσταντινου Τσαμαδιά είναι αντισυμβατικό με την εννοια οτι ερχεται να αμφισβητήσει και να ανατρέψει με επιχειρήματα και αποτελέσματα ερευνών κατεστημένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες αναφορικά με τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το βιβλίο του καθηγητή Κωνσταντίνου Τσαμαδιά, παράγει γνώση μέσα απο την αντιπαράθεση της αλήθειας με το σφάλμα. Ο καθηγητής με τα κειμενά του ερχεται σε ευθεία σύγκρουση  με την κυριαρχούσα  αντίληψη οτι ο πυρήνας του ελληνικού προβλήματος στον τομέα της εκπαίδευσης, κατάρτισης, δια βίου μάθησης, ερευνας και καινοτομίας, εντοπίζεται στις πολύ χαμηλές δημόσιες δαπάνες. Η αλήθεια είναι, γράφει ο καθηγητής στο πρώτο κιόλας κεφάλαιο του βιβλίου ''Πραγματικός κόσμος, Επιστήμη και Εφαρμοσμένη Πολιτική (σελίδα 50), οτι αυτή η αντίληψη είναι ελλειμματική και αποπροσανατολιστική, καθώς  η δημόσια δαπάνη σε τρέχουσες τιμές εφθασε στο μέσο ορο των χωρών της ΕΕ μέχρι το 2010.
Ο Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς γεννήθηκε στη Λαμία. Ειναι Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονοικών, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει δημοσιεύσει περισσότερες απο εβδομήντα ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, σε πρακτικά συνεδρίων και σε επιστημονικές επιθεωρήσεις. Εχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επι πενταετία (2004-2009) και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δια Βίου Μάθησης.
Το βιβλίο του διατίθεται απο το βιβλιοπωλείο του Μπέτση στη Λαμία.
Χρήστος Αλεξανδρής