Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το λιμάνι Μαντουδίου μπαίνει στην τελική ευθεία --Υπέγραψε την σύμβαση του εργου ο Φάνης Σπανός

Το λιμάνι Μαντουδίου μπαίνει στην τελική ευθεία για να δεχθεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική παρέμβαση επέκτασης και αναβάθμισης του.

Ο Περιφερειάρχης μας Φάνης Σπανός υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργου προϋπολογισμού €10.000.000.

Με το νέο έργο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη, προβλέπεται η συνέχιση της κατασκευής του Λιμένα Μαντουδίου – Γ’ Φάση.

Ειδικότερα, προβλέπεται :

- Κατασκευή του εναπομείναντος τμήματος του προσήνεμου μόλου μήκους 220μ. περίπου, με το ακρομόλιο προστασίας του, τα οποία αποτελούνται αποκλειστικά από Φυσικούς Ογκολίθους
- Κατασκευή του κρηπιδωμένου τμήματος του υπήνεμου μόλου μήκους 160μ. περίπου.
- Κατασκευή του τμήματος του υπήνεμου μόλου, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από Φυσικούς Ογκολίθους, μήκους 140μ. περίπου, με το ακρομόλιο προστασίας του.
- Κατασκευή του παραλιακού κρηπιδώματος, μήκους 110μ. περίπου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, το οποίο θα απελευθερώσει τις πραγματικές δυνατότητες και τον κομβικό ρόλο του Λιμένα Μαντουδίου, στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών της ευρύτερης ζώνης του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το σημαντικό αυτό έργο το οποίο με επιμονή και μεθοδικότητα εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προχωρά άμεσα προς δημοπράτηση και αναμένεται με την ολοκλήρωση του ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την ανάπτυξη του Τουρισμού και στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

   

randomness