Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μάχη με τα χιόνια στους Δήμους της Φθιώτιδας

 
 Τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση  προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια στη Φθιώτιδα αφήνοντας πολλά χωριά χωρίς ρεύμα και νερό . Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δουλεύουν πυρετωδώς τις τελευταίες ωρες για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα , ενω επι ποδός είναι και τα μηχανήματα των Δήμων , δίνοντας πραγματική μάχη για να απομακρύνουν τους ογκους χιονιού απο τους δρόμους .
Αντιμέτωπος με ενα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με χαρακτηριστικά την πυκνή χιονόπτωση και την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας ηρθε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Λοκρών ,  με τον μηχανισμό του Δήμου να δίνει πραγματική μάχη με τα χιόνια για να κρατήσει το επαρχιακό οδικό δίκτυο ανοιχτό . Τις τελευταίες ωρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Λοκρών . Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" ήταν σφοδρό στο Δήμο Λοκρών , προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στη συγκοινωνία μεταξύ ολων των δημοτικών διαμερισμάτων , καθώς και στα δίκτυα υδρευσης και ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Λοκρίδας .
Ο ογκος του χιονιού που επεσε στην περιοχή ηταν μεγάλος , με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη και σήμερα προβλήματα κυκλοφορίας στο εσωτερικό δίκτυο σε Μαλεσίνα, Μαρτίνο, Λάρυμνα και  στα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα .
Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές καλεί τους κατοίκους να αποφεύγουν κάθε ασκοπη μετακίνηση .
''Οι προσπάθειες των αιρετών, των εργαζομένων, των μισθωμένων μηχανημάτων του Δήμου Λοκρών συνεχίζονται . 
Η συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και η ηλεκτροδότηση στο Δήμο Λοκρών είναι αδιάκοπη'' δηλώνει ο Δήμαρχος Λοκρών .
 Η κακοκαιρία προκάλεσε και προβλήματα στην υδροδότηση , η οποία σύμφωνα με το Δήμαρχο οφείλονται   στη διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας  Γιώργος Τσαπουρνιώτης με επιστολή του ζητά από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  Φάνη Σπανό να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης η ευρύτερη περιοχή, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών.

Όλα τα χωριά του δήμου αντιμετωπίζουν προβλήματα που προέκυψαν λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης και του παγετού. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι πολλά χωριά του δήμου.


Στο δρόμο Λαμίας-Μπράλου προς Άμφισσα η χιονόπτωση ηταν  πυκνή , τα εκχιονιστικά  μηχανήματα και οι αλατιέρες ομως κράτησαν  ανοιχτό το οδικό δίκτυο  . Οι οδηγοί ομως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , καθώς στην περιοχή του Μπράλου υπάρχει κίνδυνος παγετού . 
 

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η Μήδεια και στο Δήμο Μακρακώμης με πολλά χωριά να βουλιάζουν κυριολεκτικά στο χιόνι . Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και  συνεργεία της ΔΕΗ βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή στην Σπερχειάδα για την αποκατάσταση της βλάβης , στο Αρχάνι καταστράφηκε μετασχηματιστής , ενω προβλήματα εχουν παρουσιάστηκαν στα χωριά Κυριακοχώρι , Μάρμαρα , Φτέρη ,  Τσούκα και Κολοκυθιά .
Με εντολή του Δημάρχου Μακρακώμης Γιώργου Χαντζή ολα τα μηχανήματα  του Δήμου και των ιδιωτών που είχαν μισθωθεί βρίσκονται ακόμη και σήμερα στους δρόμους , ρίχνοντας αλάτι σε κρίσιμα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και απομακρύνοντας το χιόνι απο το οδόστρωμα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των χωριών .
Στο Κυριακοχώρι δόθηκε πραγματική μάχη για να ανοίξει ο δρόμος καθώς μεγάλοι ογκοι χιονιού είχαν σκεπάσει τα πάντα , ενω το μηχάνημα που ξεκίνησε το πρωί για τον αποχιονισμό έπαθε σοβαρή βλάβη και ο Δήμος αναγκαστήκαμε να στείλει στην περιοχή άλλο μηχάνημα .
Πολύωρη μάχη με τη Μήδεια δόθηκε απο το Σάββατο το βράδυ και στο Δήμο Αμφίκλειας -Ελάτειας , με το μηχανισμό του Δήμου να βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή και με τη Δήμαρχο Αθανασία Στιβακτή να ευχαριστεί τους αντιδημάρχους , τους συμβούλους, τους προέδρους και τοπικούς συμβούλους των χωριών  και τους ακούραστους υπαλλήλους του Δήμου που αντεξαν μετά από τόσες ώρες μάχης με την κακαοκαιρία  . 
Με ιδιαίτερη ενταση εκδηλώθηκε η κακοκαιρία και στο Δήμο Δομοκού με τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου να δουλεύουν ακατάπαυστα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς και να μην αποκλειστούν οι τοπικές κοινότητες απο την πρόσβαση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο . 
 

 

Φωτογραφίες

    

randomness