Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μακραίνει με γοργό ρυθμό η λίστα των ασθενών που χρειάζεται να εισαχθούν στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού,

 
Μακραίνει με γοργό ρυθμό η λίστα των ασθενών που χρειάζεται να εισαχθούν στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού, ενδεικτικό της κυκλοφορίας του ιού και της επίπτωσης που έχει στον πληθυσμό, ιδίως στις ευάλωτες ομάδες ευπαθών και ηλικιωμένων.
Τα τελευταία 24ωρα οι νοσηλευόμενοι στις απλές κλινικές Covid-19 και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, πλησιάζουν τους 500. Παράλληλα, διπλασιασμός των διασωληνωμένων, αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική κατά 75% , μείωση των φορέων στην Θεσσαλονίκη κατά 70%, διπλασιασμός των νοσούντων ηλικίας άνω των 40 καταγράφεται τις τελευταίες 4 ημέρες σε σχέση με τα δεδομένα της πανδημίας .
Πρωτόκολλα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε υγειονομικούς.
Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού στο προσωπικό για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. «Δεν κλείνουν νοσοκομεία, δεν κλείνουν κλινικές, οι δομές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
 
Οι γενικές αρχές που εφαρμόζονται είναι
προσωπικό με θετικό τεστ και συμπτώματα παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι για 14 μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, κάνει νέο τεστ τη 14η ημέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.
Προσωπικό με θετικό τεστ, αλλά εξ αρχής χωρίς συμπτώματα, παραμένει σε καραντίνα 7 ημέρες, κάνει νέο τεστ την 7η ημέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.
Προσωπικό με αρνητικό τεστ, αλλά με συμπτώματα συμβατά με Covid-19 στη συγκεκριμένη περίοδο, παραμένει σε καραντίνα, κάνει νέο τεστ 2 ημέρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων, και εάν το τεστ είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

   

randomness