Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στη Λαμία ενάντια στο νομοσχέδιο του υπ.Παιδείας

 

Μαθητές απο σχολεία της Λαμίας ενώνουν τη φωνή τους  και διαδηλώνουν αύριο στην Πλατεία Πάρκου , ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Με την κινητοποιησή τους αυτή οι μαθητές της Λαμίας , οπως αναφέρουν στην ανακοινωσή τους θέλουν  να καταγγείλουν ''την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τους , η οποία  μας οδηγεί στο να αγχωνόμαστε και να εξοργιζόμαστε όλο και περισσότερο''.Οι μαθητές εχουν προγραμματίσει συγκέντρωση  στις 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Πάρκου αύριο την ημέρα που ψηφίζεται το  νομοσχέδιο στη Βουλή και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης .

''Είδαμε για άλλη μια φορά τα σχολεία μας να ανοίγουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας μας από τον κορονοϊό. Ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε μέρα με την πιθανή εμφάνιση κρούσματος στο σχολείο μας και νιώθουμε να κινδυνεύουμε όλο και πιο πολύ εμείς και οι οικογένειές μας. Τόσο καιρό που ήμαστε σε καραντίνα, δεν έγιναν απολυμάνσεις στα σχολεία μας, δεν έγινε προσπάθεια να σπάσουν τα τμήματα, ώστε να είμαστε 15 μαθητές ανά τάξη και να μπορούμε να τηρούμε τις αποστάσεις, ούτε είδαμε να αυξάνονται τα δρομολόγια των σχολικών για να μην είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον.

Αντί η κυβέρνηση να λύσει αυτά τα ζητήματα περνάει νομοσχέδιο, που κάνει χειρότερο το σχολείο μας. Μας κάνει πειραματόζωα και δοκιμάζει πάνω στους κόπους και τα όνειρά μας, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, ένα νέο εξεταστικό σύστημα που περιορίζει ακόμη περισσότερο τις επιλογές μας για την εισαγωγή μας στα πανεπιστήμια.

Οι μαθητές δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Όπως κατακτήσαμε να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο αυτό στη φετινή Γ’ Λυκείου, όπως κατακτήσαμε τις προηγούμενες χρονιές να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, και τώρα θα τους αναγκάσουμε να πάρουν όλο το αισχρό νομοσχέδιο ΠΙΣΩ! ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ''!

 

 

    

randomness