Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με Χορηγίες ο εορτασμός της επανάστασης ! (Του Χρήστου Αλεξανδρή )

 

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση του εορτασμού της εθνικής μας παλλιγενεσίας είναι ο τρόπος  λειτουργίας της Επιτροπής ''Ελλάδα 2021'' .

Οι δράσεις και εκδηλώσεις που θα εντάξει στο προγραμμά της, η Επιτροπή  χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από χορηγίες και ίδιους πόρους χωρίς καμία επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου. Το ξεκαθάρισε η Γιάννα Αγγελοπούλου και στις χθεσινές συναντήσεις που είχε με τους τοπικούς παράγοντες στη Λαμία .  ''Σας είπα για τη στρατηγική μας, αλλά δεν σας είπα κάτι βασικό. Είπαμε, λοιπόν, αυτή η Επιτροπή αντί να κάποια βαρύγδουπα σχέδια για το πώς θα γιορτάσουμε (κατ' αρχήν δεν έχουμε λεφτά, δεν παίρνουμε από το κράτος και ό,τι έχουμε το έχουμε από χορηγίες σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς). Άρα λοιπόν δεν σχεδιάζουμε μεγάλα εργα . Δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες να κάνουμε μεγάλες τελετές έναρξης κ.λπ., είναι το να γιορτάσει ο τόπος ότι είναι όρθιος, ζωντανός, με ενέργεια, όραμα και υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση για το μέλλον".

    Και η Γιάννα Αγγελοπούλου συμπλήρωσε : "είπαμε να ξεκινήσουμε από εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος, όχι κεντρικά, και ζητήσαμε από όλους εσάς τις σκέψεις σας για το πώς μπορούμε να τιμήσουμε αυτά τα 200 χρόνια. Τι θα μείνει από αυτόν τον χρόνο 20 - 21. Σας ζητήσαμε να σκεφτείτε κάτι και να μείνει η σφραγίδα αυτής της δράσης και του προγράμματος. Δεχθήκαμε καταπληκτικές προτάσεις. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από αυτά τα προγράμματα. Γιατί υπάρχουν τόσοι σημαντικοί Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, που είναι κρίμα όλο αυτό το μοναδικό δυναμικό ...

Στο κάτω - κάτω η μεγαλύτερη περιουσία μας είναι το μυαλό των Ελλήνων. Μοναδικοί άνθρωποι, παραδείγματα στους τομείς τους".

                                                                                                                                                                                               Χρ. Α

   

randomness