Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Με βραβεύσεις αστυνομικών γιορτάστηκε η Ημέρα της Αστυνομίας στη Λαμία

Την «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, γιόρτασαν σήμερα στη Λαμία αξιωματικοί της ΕΛΑΣ , τοπικές αρχές και απλοί πολίτες .

 Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί, με απόφαση της Πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται ο Προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Για το λόγο αυτό, τελέστηκε χθες το πρωί, δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας  , ενώ  αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του  Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού , απονεμήθηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, τιμητικές πλακέτες σε αστυνομικούς για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο  . Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν ο Διοικητής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτριος Σιόλος και το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για την γενικότερη προσφορά τους στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ιδιαίτερα στην αποτελεσματική καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, που πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους , ο  Αρχιφύλακας Χουσιανίτης Κωνσταντίνος, που υπηρετεί στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, για την πολύτιμη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και ο  Υπαρχιφύλακας Χουλιάρας Χρήστος, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, για την άμεση παρέμβασή του και την παροχή πρώτων βοηθειών σε συνάνθρωπό μας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, από αιχμηρό αντικείμενο, στο πρόσωπο και στο χέρι, τον περασμένο Αύγουστο, σε περιοχή της Λαμίας, καθώς και για την καθημερινή του προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραίσκος και ο Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Αποστολόπουλος.

Στην προαναφερόμενη εκδήλωση, αλλά και σε αυτές που αντίστοιχα έλαβαν χώρα στις υπόλοιπες έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί και  πολιτικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 15 έως και 18-10-2019, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...