Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μεγάλες επιχειρήσεις της Λοκρίδας επισκέφθηκε ο Χρήστος Σταικούρας

Μεγάλες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Φθιώτιδας καΙ Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταικούρας .

Συγκεκριμένα ο κ. Σταικούρας στα πλαίσια του προεκλογικού του αγών επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις  “NUTRIA-OliveOil”,  “ATLASTAPES”,  “TSAKIRISCHIPS” και  την επιχείρηση  “GEORGATSONAS”.

Συζήτησε με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους θέματα που τους απασχολούν, τόσο συλλογικά όσο και τοπικού ενδιαφέροντος.

Σε συλλογικό επίπεδο, ετέθησαν τα ζητήματα της υψηλής φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης, του υψηλού ιδιωτικού χρέους σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, της προβληματικής χρηματοδότησης και του υψηλού κόστους δανεισμού από το τραπεζικό σύστημα και γενικότερα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Σε τοπικό επίπεδο, η συζήτηση εστίασε  στη συμβολή των επιχειρήσεων στη διατήρηση και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην τόνωση της τοπικής ανάπτυξης.

Ο κ. Σταικούρας ανέπτυξε τις βασικές προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για μείωση φόρων και εισφορών, για ένα νέο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, για βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και για τόνωση της ρευστότητας της αγοράς.

Επεσήμανε όμως ότι η στήριξη της βιώσιμης και υγιούς επιχειρηματικότητας από το Κράτος έχει υποχρεώσεις και για τις επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να υιοθετούν κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, να επιδεικνύουν αυξημένη εταιρική κοινωνική ευθύνη και να συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Φωτογραφίες

   

Απόψεις