Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μεγάλες καταστροφές σε Λιανοκλάδι , Καστρί και Άγιο Στέφανο Δομοκού

To πρώτο φώς της ημέρας εφερε στην επιφάνεια εικόνες καταστροφής στη Φθιώτιδα που το τελευταίο εικοσιτετράωρο βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα . Η θεομηνία απείλησε ακόμη και ανθρώπινες ζωές , ενω αφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές στις υποδομές και στις περιουσίες των ανθρώπων . Περισσότερους απο 60 εγκλωβισμούς ανθρώπων εκαναν τα σωστικά συνεργεία της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής , ενω αμέτρητες ηταν οι κλήσεις για αντληση υδάτων απο πλημμυρισμένα σπίτια και αποθήκες . Τα ορμητικά νερά του Ιανού παρέσυραν αυτοκίνητα , αγροτικά μηχανήματα και ολόκληρες κτηνοτροφικές μονάδες , οι οπτικές ίνες βγήκαν στην επιφάνεια , λόφοι κατέβηκαν στους κεντρικούς  δρόμους , ενω ο ογκος των υδάτων απέκλεισε ολους τους επαρχιακούς δρόμους . Κλειστή παραμένει η ΕΟ Λαμίας -Καρπενησίου , ενω χθες αργά το βράδυ εκλεισε και η επαρχιακή οδός Λαμίας -Γοργοποτάμου . Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω εντονης βροχόπτωσης στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας -Βόλου απο την 8η εως την 17η χιλιομετρική θέση , στην επαρχιακή οδό Αχινού-Κουβέλας και στη Λαμία απο το Νοσοκομείο εως το συνοικισμό Ευρυτάνων και στην οδό Στυλίδος απο την Ξηριώτισσα εως την Αγία Παρασκευή . Διακοπή κυκλοφορίας είχαμε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό απο το δημοτικό διαμέρισμα Σταυρού εως το Κωσταλέξι .  Η επαρχιακή οδός Καστρί Γραμμένη Αγιος Στέφανος κλειστή και ίσως και για ημέρες μετά το γκρέμισμα γεφυριού , η κυκλοφορία μέχρι το Τρίλοφο γίνετε κανονικά μετά από παρέμβαση που εκανε ο Δήμος Μακρακώμης .

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν στο Λιανοκλάδι και τον  Άγιο Στέφανο Δομοκού .

Με ανάρτηση  του στην προσωπική σελίδα του στο facebook ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος παρουσιάζει   την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Άγιος Στέφανος  Δομοκού από την ισχυρή  κακοκαιρία που χτυπησε τον νομό Φθιώτιδας  .

Συνεργία του δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας μαζί με  μηχανήματα ιδιωτών  βρίσκονται αυτή την στιγμή στις πληγείσες περιοχές   και προσπαθούν  να αποκαταστήσουν τις ζημιές  που έχουν προκληθεί.

 
Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ, Περιφέρεια και Δήμοι παραμένουν  σε επιφυλακή και ετοιμοι να παρέμβουν  όπου απαιτηθεί.
Απαραίτητο είναι να προσέχουμε πάρα πολύ τις μετακινήσεις στους δρόμους οπου επιτρέπεται η κυκλοφορία .
Ο Ιανός χτύπησε τη Φθιώτιδα και περιοχές οπως η Λαμία , το Κόμμα , το Λιανοκλάδι, το Καστρί, τα Λουτρά Υπάτης  έχουν δεχτεί πολύ μεγάλες ποσότητες νερού .
Φωτογραφίες

   

Αθλητικά