Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μεγάλες οι ζημιές απο τη θεομηνία στο Δήμο Αγράφων

Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας των Αγράφων πραγματοποίησε  ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας  Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, μαζί με τους Αντιδημάρχους  Ηλία Μάκα, Γιώργο Αθανασίου,  τον  προϊστάμενο της τεχνικής  υπηρεσίας  Νίκο Γκορόγια και από την πολιτική προστασία τον κ. Μπίκα.

Οι ζημιές ιδιαίτερα στο χωριό των Βραγκιανών και την Κουστέσσα είναι πολύ μεγάλες. Μεγάλες επίσης είναι οι ζημιές στο οδικό δίκτυο. Έχει πληγεί η γέφυρα Κακού και παρασύρθηκε η γέφυρα που συνδέει με την Αγία Παρασκευή και το Βαλάρι. Οι καταπτώσεις και οι καταρρεύσεις δρόμων είναι πολλές και αυτό που  απασχολεί ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή την αντιπεριφέρεια και το Δήμο είναι να έχουν όλοι οι οικισμοί τουλάχιστον μια οδική πρόσβαση. Για το λόγο αυτό φορτωτές του Δήμου και της Περιφέρειας επιχειρούν να ανοιξουν τους δρόμους . 

Ο Δήμος Αγράφων εχει  ζητήσει από την Περιφέρεια Στερεάς και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να χαρακτηριστεί η δημοτική ενότητα Αγράφων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. ''Πέρα από την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια, προσδοκούμε στην στήριξη της κεντρικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουμε την πολύ δύσκολη κατάσταση'' δηλώνει ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης .