Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου - Πανηγυρίζουν οι δύο Ιστορικές Μονές της Παναγίας Δαμάστας και Αντινίτσης

Την μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου θα εορτάσει με ευλάβεια και κατάνυξη η Ιερά Μητροπολή Φθιώτιδας το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Πανηγυρίζουν δύο Ιστορικές Μονές της Παναγίας η Ιερά Μονή Δαμάστας και η Ιερά Μονή Αντινίτσης. 

Το πρόγραμμα εορτασμού αναλυτικά για τις Ιερές Μονές έχει ως εξής:

• Στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Ανήμερα το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

• Στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου στις 6:30 θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Το βράδυ στις 10 θα τελεσθεί Ιερά ολονυχτία μέχρι πρωίας.

Ανήμερα της Θεομητορικής Εορτής Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί ο όρθρος και ακολούθως Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, Βοηθού Επισκόπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου.

• Η Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας δίνει την δυνατότητα μετάβασης στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης το Σάββατο το απόγευμα.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου.