Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Mεγάλο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης που ήρθαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο. 

Στο πλευρό τους διαδήλωσαν εργαζόμενοι από σωματεία και φορείς της Στερεάς και της Εύβοιας, αλλά και της Αττικής, που έστειλαν μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης. 

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειες τους κατέφτασαν συντεταγμένα στην Αθήνα, μέσω λεωφορείων που τους μετέφεραν από τον τόπο διαμονής τους. 

Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί. Στη διαδρομή προς το Σύνταγμα, η πορεία πύκνωνε όλο και περισσότερο, καθώς έμπαιναν οι προσυγκεντρώσεις από τα σωματεία και τους φορείς της Αττικής.

Από το συλλαλητήριο της ΛΑΡΚΟ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε δήλωση του σημείωσε: 

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Δίνουμε σήμερα μια μαζική μαχητική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την υπεράσπιση και εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των εργασιακών τους σχέσεων, δικαιωμάτων και βεβαίως την υπεράσπιση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.

Η ΛΑΡΚΟ, αυτή η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να είναι κοινωνική περιουσία, να είναι κοινωνική ιδιοκτησία, ενταγμένη σε ένα κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, με την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία και στον πραγματικό έλεγχο και αυτής της επιχείρησης. Διότι μόνο έτσι μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες που έχει η πατρίδα μας, να υπάρξει πραγματική ευημερία για τον ελληνικό λαό.»

Το δρόμο της επιστροφής πήραν γύρω στις 2 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, τα μέλη των οικογενειών τους που διαδήλωσαν μαζί τους, τα σωματεία και οι φορείς από τη Φθιώτιδα και την Εύβοια, τις πόλεις και τα χωριά της Στερεάς Ελλάδας. 

Με την επιβίβαση στα λεωφορεία -μετά την ολοκλήρωση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου, με επίκεντρο τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους- πήραν μαζί τους «αποσκευή» για τις επόμενες μάχες την πλατιά αλληλεγγύη, την υποστήριξη στα δίκαια αιτήματά τους, τη δύναμη που τους δίνει να συνεχίσουν.

Αυτό αποτυπώθηκε και στη διάθεση με την οποία αναχώρησαν, έχοντας ήδη το βλέμμα στραμμένο στα επόμενα βήματα τους.

«Την επόμενη φορά να δεις πόσοι θα είμαστε», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους εργαζόμενους, ξεκαθαρίζοντας πως με αφετηρία την κινητοποίηση ετοιμάζονται να δώσουν αγωνιστική συνέχεια.

Πηγή: 902.gr

Φωτογραφίες

   

randomness