Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής ... Η κατάθεση Συνδυασμών για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Τρείς εβδομάδες «τρέχουν» αντίστροφα, για την πρώτη «δοκιμασία» των αυτοδιοικητικών εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής, η οποία θα κρίνει τη σύνθεση των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων της χώρας, των ανώτατων συλλογικών οργάνων δηλαδή, στους 325 Δήμους.
Η σημαντικότερη προθεσμία για τις Κοινοτικές, Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές λήγει την 12η ώρα βραδινή της Κυριακής 5ης Μαΐου 2019, καθώς μέχρι τότε επιτρέπεται η κατάθεση υποψηφιότητας Συνδυασμού στο αρμόδιο Δικαστήριο.
Με απλά λόγια, πρακτικά πρόκειται για το χρονικό σημείο που ξεκαθαρίζει ποιοι πραγματικά θα είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες και με ποια ομάδα υποψήφιων Συμβούλων, καθώς σε κάθε εκλογές ένα μέρος των αυτό-παρουσιαζόμενων ως μελλοντικών “ηγετών” δεν καταφέρνει τελικά ούτε καν να βρει τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό Υποψήφιων για να συγκροτήσει έγκυρο Συνδυασμό. Τυπικά βεβαίως η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων που θα κατατεθούν έως την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 12η ώρα βραδινή της 11ης Μαΐου.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας στο φύλλο τoυ Σαββάτου 4 - Κυριακής 5 Μαΐου.

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness