Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Mήνυμα Μητροπολίτη Συμεών για την πανδημία : ''Οι δύσκολες ώρες θα περάσουν, αν όλοι μαζί συνεργαστούμε''

Mήνυμα Μητροπολίτη Συμεών για την πανδημία : ''Οι δύσκολες ώρες θα περάσουν, αν όλοι μαζί συνεργαστούμε'', δηλώνει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών , στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους πολίτες με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού . Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο  ''μια απερίσκεπτη ή απρόσεχτη συμπεριφορά, είτε ακούσια, είτε εκούσια ενός εξ’ ημών, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω'', γι’αυτό ο Μητροπολίτης συνιστά ''επαγρύπνηση και  εγρήγορση''.

''Επισκέπτομαι με την καρδιά μου, με την προσευχή μου, με την αγάπη μου, αλλά προσπαθώ και εγώ να τηρώ μια κοινωνική αποστασιοποίηση, για να δίνω το καλό παράδειγμα και μονάχα σε τέτοιες εξαιρετικές, πολύ δύσκολες περιπτώσεις, για λίγα λεπτά να έρχομαι να δίνω κουράγιο και δύναμη στους αδελφούς που δοκιμάζονται. 

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τούτες οι δύσκολες ώρες θα περάσουν, αν όλοι μαζί συνεργαστούμε, αφήσουμε αυτούς που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους ήσυχους, απερίσπαστους, αλλά και να βοηθήσουμε να γίνει η δουλειά τους πιο σωστή, εφόσον τηρούμε σωστά όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα. Τότε η δοκιμασία θα περάσει και θα μας βρει τυχερούς και ευνοημένους, διότι θα έχουμε κερδίσει σε υποδομές, σε προσωπικό και σε εμπειρία. 

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους μας. Βλέπουμε ότι ανά πάσα στιγμή η εικόνα του ιού αλλάζει. Μια απερίσκεπτη ή απρόσεχτη συμπεριφορά, είτε ακούσια, είτε εκούσια ενός εξ’ ημών, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, γι’αυτό επαγρύπνηση, εγρήγορση, προσοχή, προσευχή και να βαδίζουμε με ηρεμία για την επόμενη ημέρα, να περάσουμε στην απέναντι όχθη''.