Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών : Ευχήθηκε περαστικά στον Αντιπεριφερειάρχη και τέθηκε αυτοβούλως από σήμερα σε απομόνωση στο κελί του

Περαστικά στον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα που βρέθηκε θετικός στον covid , εύχεται ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών .

''Εύχομαι περαστικά στον αγαπητό μου κ. Αντιπεριφερειάρχη και γενικότερα σε όλους τους ασθενείς Covid-19 και προτρέπω πατρικά όλους μας να τηρούμε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Άλλωστε, η πανδημία οδεύει προς το τέλος της. Λίγη υπομονή ακόμα.Είχα προγραμματίσει την προσεχή Κυριακή να ιερουργήσω στην Αγία Παρασκευή Μοσχοχωρίου στο χωριό του κ. Αντιπεριφερειάρχη. Εύχομαι λοιπόν να είναι σιδερένιος και δεσμεύομαι ότι μόλις συμπληρώσει τον κύκλο των προβλεπομένων ημερών παρακολούθησης ή και νοσηλείας να πάμε στο χωριό του, να λειτουργήσουμε και να δοξάσουμε και να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Θεό.''

Ο Μητροπολίτης  και οι συνεργάτες του αμέσως μετά την είδηση οτι βρέθηκε θετικός στον Covid-19  ο  Αντιπεριφερειάρχης , προχώρησαν σε  διαγνωστικό προληπτικό ελεγχο .  

Οι εξετάσεις εγιναν στο Νοσοκομείο Λαμίας και  τα αποτελέσματα ηταν αρνητικά . Ο Σεβασμιώτατος και οι συνεργάτες του εκαναν τα τέστ , επειδή πριν λίγες ημέρες ο ιδιος και τρείς ιερείς που τον συνόδευαν στην περιοδεία του στη Δυτική Φθιώτιδα ,  είχαν ερθει σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη .

Οπως εξηγεί ο Μητροπολίτης με χθεσινή του ανακοίνωση ''είχαμε τη χαρά της μεταξύ μας επικοινωνίας, για 10 περίπου λεπτά της ώρας σε εξωτερικό χώρο, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων''.

Σημειώνει μάλιστα , ότι ''κατά την απόσταση των λίγων μέτρων, που περπατήσαμε μαζί στο πυκνό χιόνι στη Μεγάλη Κάψη, φορούσα διπλή μάσκα, χειρουργική και υφασμάτινη, όπως πράττω πάντα, εκτός από την τέλεση των Ιεροπραξιών, καθόσον οι Κανόνες του Οργανισμού Υγείας και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αυτό προβλέπουν, την μη χρήση μάσκας από τους Λειτουργούς κατά τις τελετές''.

Αναφέρει επίσης πως  στην τέλεση του Τρισαγίου για τον  Ευάγγελο Καλαντζή, που έγινε σε εξωτερικό χώρο, στο  Κοιμητήριο της Μεγάλης Κάψης, φορούσε τη διπλή μάσκα ακόμη και κατά την ώρα του Τρισαγίου.

 

Επίσης, καθιστά γνωστό, ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν ήλθε σε καμμία επαφή με το γάμο, που ετέλεσα στην Μερκάδα, καθότι εργαζόταν με τα συνεργεία αποχιονισμού και δεν είχε καμμία σχέση με το Μυστήριο''.

 

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σεβασμιώτατος τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου καθώς εκτός από το rapid test στο οποίο υποβάλλεται  καθημερινά και στο οποίο βρέθηκε για μία ακόμη φορά  αρνητικός στον covid-19, υποβλήθηκε άμεσα και σε διαγνωστικό έλεγχο στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Λαμίας και στο οποίο, επίσης, βρέθηκε αρνητικός.

Συγχρόνως, με εντολή του  υποβλήθηκαν προληπτικώς σε rapid test και οι τρεις συνεργάτες του, που τον  συνόδευσαν στην περιοδεία μου και  βρέθηκαν και αυτοί αρνητικοί.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον  Ιατρό, Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Συντονιστή Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος, κ. Φωτόπουλο Αγάλο, προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες  οδηγίες καθώς ήλθε σε επαφή με τον  Αντιπεριφερειάρχη.

 

 Ο κ. Φωτόπουλος ενημέρωσε τον Μητροπολίτη οτι  με βάση τα  ιατρικά πρωτόκολλα,  επιτρέπεται να συνεχίσει να εκτελεί  κανονικά και απρόσκοπτα τα καθήκοντά του, εντούτοις ο Μητροπολίτης  τέθηκε αυτοβούλως  από σήμερα  σε απομόνωση στο κελλί του στο Ιερό Επισκοπείο και αποφάσισε να αναβάλλει  προσωρινά όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του.

Ετσι λοιπόν ολες τις Ιερές Ακολουθίες  θα τις τελέσει  στο Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ιερό Επισκοπείο, οι προγραμματισμένες ομιλίες του θα γίνουν μέσω του Ραδιοφωνικού  Σταθμού της Μητρόπολης , ενω ο χαιρετισμός του στην επετειακή εκδήλωση της Κυριακής για την Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα θα γίνει διαδικτυακά μέσα από το Επισκοπείο.

Επίσης η  διοικητική μέριμνα της Μητροπόλεως θα υλοποιηθεί κανονικά με τηλε-εργασία και σε όλα τα διοικητικά έγγραφα αυτών των ημερών , ο Σεβασμιώτατος θα κάνει χρήση του δικαιώματος της ψηφιακής υπογραφής.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε επτά ημέρες θα υποβληθεί  και πάλι σε μοριακό τεστ, ενώ καθημερινά θα υποβάλλεται σε rapid test με δική του μέριμνα εντός του Επισκοπείου.

 

 

    

randomness