Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών : ''Ο Χριστός είναι η Θεία Κοινωνία και δεν μεταδίδει τον ιό ''

«Η ταραχή και ο πανικός είναι κακός  σύμβουλος . Να τηρούμε τις οδηγίες και να πράττουμε τα αυτονόητα…» , είναι το μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών προς το χριστεπώνυμο πλήθος , αναφορικά με τα μέτρα προστασίας απο την επιδημία του  κορονοιού  .

Στα πλαίσια   συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Μητροπολίτης χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λαμία , με αφορμή τον προγραμματισμό της Μητροπόλεως Φθιώτιδας  για την μεγάλη σαρακοστή , ο Σεβασμιώτατος αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει τη δική του θέση για το θέμα των ημερών , την επιδημία του κορονοιού , καλώντας τους πολίτες να είναι σωστά  ενημερωμένοι και να έχουν  αίσθημα ευθύνης .

“Θα πρέπει να πράξουμε τα αυτονόητα. Να τηρούμε τις οδηγίες που έχουν δοθεί, τους κανόνες υγιεινής και να προστατεύουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά κυρίως τις ευπαθείς ομάδες τις οποίες θα πρέπει να προφυλάξουμε με κάθε τρόπο'' σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος . 

Αναφερόμενος στην Θεία Κοινωνία  και αν πρέπει να μεταλάβουν οι πιστοί χωρίς να φοβούνται για τον κορονοιό  σημείωσε:

“Ο Χριστός είναι  η Θεία Κοινωνία .Δεν είναι η Θεία Ευχαριστία  η πολυβιταμίνη που θα σε κάνει σούπερμαν .Δεν είναι το μαγικό που θα σε κάνει να μην αρρωσταίνεις ή να μην πεθάνεις.

Δεν μεταδίδει όμως τον ιό . Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να μας τεκμηριώσει ότι μεταδόθηκε κάποιος  ιός μέσα από τη Θεία Ευχαριστία .Όποιος το ισχυρίζεται ας το τεκμηριώσει .Ίσα ίσα  υπάρχουν εκ του αντιθέτου μαρτυρίες και εμπειρίες από την ζωή της εκκλησίας μας .Αν γνώριζα  ότι ο προηγούμενος πιστός έχει προσβληθεί από κορονοϊο φυσικά και  θα κοινωνούσα αμέσως μετά από εκείνον .Δυστυχώς πάσχουμε πάντα από διπολισμό .Από αυτούς που απαξιώνουν και βλασφημούν έναντι του Μυστηρίου και αυτούς που δίνουν μια μαγική χροιά στο Μυστήριο…”

   

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Λαμιακός Τύπος» για την «Καλύβα Στεφανή» στην περιοχή...
randomness