Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μητροπολίτης Συμεών : Κερδίσαμε πολλές μάχες αλλά δεν τελείωσε ο πόλεμος με την πανδημία !

''Να συνεχίσουμε με ωριμότητα , σοβαρότητα , υπευθυνότητα , χωρίς φοβίες και χωρίς το φόβο του στιγματισμού να πολεμάμε τον αόρατο εχθρό του κορωνοιού που είναι ακίμη αναμεσά μας'' , είναι το μήνυμα που στέλνει ο Μητροπολίτης  Συμεών στο λαό της Φθιώτιδας με την ευκαιρία συμπλκήρωσης ενός χρόνου απο την εναρξη της πανδημίας . Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης , ο Σεβασμιώτατος ζήτησε να παραμείνουμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις αλλες οικονομικές δυσκολίες που θα ακολουθήσουν τον τερματισμό της πανδημίας . Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας αισθάνθηκε την ανάγκη να επικοινωνήσει με το κόσμο με την ευκαιρία της επιτυχούς και αισίας λήξεως του χρονικού διαστήματος αυστηρής οικειοθελούς αυτo–απομόνωσης  14 ημερών , μετά την επαφή του  με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού (με τον Αντιπεριφερειάρχη  Αθανάσιο Καρακάντζα), από την οποία εξήλθε ο κ. Συμεών υγιής και  αρνητικός σε όλα τα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού στα οποία υποβλήθηκε, η Ιερά Μητρόπολη .

Στη συνέντευξη τύπου ο Μητροπολίτης με εμφανή ικανοποίηση ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εμβολιασμών στα Γηροκομεία της Μητρόπολης . Ο Εμβολιασμός των τροφίμων, τηρουμένης της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας για την συναίνεση των ιδίων ή των κηδεμόνων τους, αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού, ολοκληρώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021.

 

Σημειώνεται οτι απο την αρχή της πανδημίας βασικό μέτρο για όλα τα Γηροκομεία, με ρητή εντολή του Σεβασμιώτατου ηταν ο αριθμός των φιλοξενουμένων τροφίμων να υπολείπεται σταθερά του προβλεπομένου εκ της άδειας λειτουργίας των μονάδων, ώστε να είναι πιο εφικτή η σωστή τήρηση των μέτρων και η διασφάλιση της ποιότητας υγείας και ασφάλειας των ωφελουμένων.

 

Έτσι, ενώ συνολικά στα τρία Γηροκομεί, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις ισχύουσες άδειες λειτουργίας, μπορούν να φιλοξενηθούν έως 98 τρόφιμοι, ο αριθμός τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλά αιτήματα εισαγωγής, λόγω της πανδημίας, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου διατηρείται στους 68τροφίμους, γέροντες και γερόντισσες, μειωμένο δηλαδή σε ποσοστό περίπου 30% .

 

Συγκεκριμένα:

 

Γηροκομείο Στυλίδας: 45 τρόφιμοι επί μεγίστου αριθμού 68

 

Γηροκομείο Σπερχειάδος: 13 τρόφιμοι επί μεγίστου αριθμού 14

 

Γηροκομείο Λαμίας: 10 τρόφιμοι επί μεγίστου αριθμού 16

 

 

 

 Αξίζει να σημειωθεί οτι από την αρχή της πανδημίας έως τώρα στη Μητρόπολη Φθιώτιδος δεν έχει διαγνωσθεί θετικός στον ιό και δεν έχει νοσηλευθεί κανένας εν ενεργεία κληρικός, κανένας υπάλληλος των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ν.Π.Ι.Δ. της Μητροπόλεως, κανένας εργαζόμενος και κανένας ωφελούμενος στις κοινωνικοπρονοιακές δομές της Μητροπόλεως.

''Η θετική αυτή εξέλιξη ,  δεν μας εφησυχάζει , αντίθεταο αγώνας, με τη βοήθεια του Θεού, συνεχίζεται'' τόνισε ο Μητροπολίτης Συμεών .

Οπως ανέφερε ο Μητροπολίτης σε εβδομαδιαία βάση εξακολουθούν να γίνονται διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στον ίδιο τον Σεβασμιώτατο και στα επιτελικά διοικητικά στελέχη της Μητροπόλεως, με μέριμνα και δαπάνες της ίδιας της Μητρόπολης.

 

Επίσης, ο κ. Συμεών όλη αυτήν την περίοδο υποβάλλεται επιπροσθέτως και σε τακτικό μοριακό έλεγχο με προσωπική του οικονομική επιβάρυνση.

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους που συμπαρίστανται στο έργο της τοπικής  Εκκλησίας, που το εμπιστεύονται και το αγκαλιάζουν και που προσεύχονται γι΄αυτό.

 

 

 

''Ζητούμε ταπεινά την στήριξη όλων σας στο έργο μας. Κάθε βοήθειά σας είναι για μας πηγή δύναμης και έμπνευσης, για να συνεχίσουμε'' ανέφερε χαρακτηριστικά .

 

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης προχώρησε σε μία συνοπτική ενημέρωση με 10 σημεία, γενικής και ειδικής διαχείρισης, για την από μέρους της Μητρόπολης επί ένα έτος αντιμετώπιση της πανδημίας στον τομέα της ευθύνης της και ευχαρίστησε  όλες τις αρχές του τόπου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τους Δήμους, την 5η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο Λαμίας και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως και Επικοινωνίας και κυρίως ευχαριστεί τους κληρικούς και λαϊκούς της συνεργάτες και όλο το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας, για την συνεργασία και συναντίληψη.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε  για μιαακόμη φορά ότι έθεσε οικειοθελώς στη διάθεση τόσο της υγειονομικής όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας το ανθρώπινο δυναμικό της, τις εγκαταστάσεις της και τις υλικοτεχνικές δυνατότητές της προς αντιμετώπιση ζητημάτων διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και προς όφελος του συνόλου των πολιτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες

    

randomness