Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Ν. Κεραμέως: Κάτω από τη βάση 5 στους 20 επιτυχόντες από ΓΕΛ και 4 στους 10 από ΕΠΑΛ

Με βαθμό κάτω του 10 , δηλαδή  κάτω από τη βάση μπαίνει  περίπου στο 25%  των επιτυχόντων , προερχόμενοι από τα Γενικά Λύκεια και   πάνω από 40% από τα ΕΠΑΛ. δήλωσε σήμερα λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

 «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να θεσπίσει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής», επανέλαβε  η υπουργός Παιδείας.  

Η κ. υπουργός  σημείωσε ότι  το 23% των υποψηφίων εισάγεται στην πρώτη προτίμηση  ενώ οι γυναίκες έχουν πάλι την πρωτιά με ποσοστό 53% σε αντίθεση με το 46% των ανδρών.

Η Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε πως:

  • Οι βάσεις κινούνται γενικά σε καθοδική βάση με εξαίρεση κάποιες σχολές κυρίως οικονομικές σε μεγάλες περιφέρειες.
  • Οι βάσεις στις σχολές που προστέθηκαν-130 νέα τμήματα- κινούνται λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα.
  • Η  πτώση στις νομικές σχολές κυμαίνεται στα 100 με 200 μόρια, στις ιατρικές σχολές στα 200 με 300 μόρια, οι πολυτεχνικές σχολές στα 300 με 800 μόρια, οι παιδαγωγικές στα 600 μόρια, οι μαθηματικές στα 500 με 1.000 μόρια.
  • Άνοδο σημειώνουν οι σχολές πληροφορικής περίπου στα 400 μόρια, καθώς και οι οικονομικές και αστυνομικές σχολές.

Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε  ότι για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην Γ Λυκείου δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στους βασικούς του άξονες αλλά η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα για τους μαθητές της Β Λυκείου.

Πηγή : esos

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...
randomness