Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στην Π.Ε.Ο. Θηβών – Χαλκίδας (κόμβος Ριτσώνας)

 
Μετά και το άλλο τροχαίο ατύχημα, με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες που συνέβη στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 στο 21ο χλμ. της Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών, κοντά στη διασταύρωση Ελεώνα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης επαναφέρει  στη Βουλή, με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, απευθυνόμενη στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών το μείζον ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης διαπλάτυνσης και ανακατασκευής του οδοστρώματος της Π.Ε.Ο. Θηβών – Χαλκίδας (κόμβος Ριτσώνας), λόγω δημιουργούμενων επικίνδυνων συνθηκών κυκλοφορίας.
Η απάντηση του υπουργείου Υποδομών σε προηγούμενη ερώτηση ηταν οτι δεν εχει υποβληθεί σχετικό αίτημα  από την Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδος.
Στην ερώτησή του, ο κ. Μουλικώτης επαναλαμβάνει  ότι πρόκειται για έναν δρόμο που έχει κατασκευασθεί την δεκαετία του 1950 ενώ η κυκλοφορία επ’ αυτού είναι δυσανάλογη του πλάτους και της ποιότητας του οδοστρώματος και οι διελεύσεις ανά 24 ώρο υπολογίζονται από 1700 έως 2000 περίπου.
Επίσης επισημαίνει  ότι αποτέλεσμα του φόρτου και της συμφόρησης των οχημάτων, σε συνδυασμό με το πλάτος της οδού, είναι να έχουν προκληθεί εκατοντάδες ατυχήματα και μάλιστα πλείστα θανατηφόρα, ενώ σε περίπτωση εντόνων βροχοπτώσεων, τα νερά κατακλύζουν το οδόστρωμα και καθίσταται αδύνατη η διέλευση οχημάτων στο ύψος της πρώτης εισόδου του χωριού Ελεώνας, με κίνδυνο την περαιτέρω απώλεια ανθρωπίνων ζωών, πέραν των άλλων τροχαίων ατυχημάτων.
 

   

randomness