Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νέο τροχαίο με αγριογούρουνο ανάμεσα σε Ζηλευτό και Καστρί

Τα αγριογούρουνα έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για τις αγροτικές καλλιέργειες και σε θανάσιμο κίνδυνο για τους οδηγούς που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φθιώτιδας . Μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία με πρωταγωνιστές τα κοπάδια αγριόχοιρων που γυρίζουν ανεξέλεγκτα σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους γι'αυτό και απιατείται αυξημένη προσοχή απο τους οδηγούς . Ενα ακόμη τροχαίο με μεγάλες υλικές ζημιές σημειώθηκε σήμερα το πρωί  ανάμεσα σε Ζηλευτό και Καστρί .
 Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που τα αγριογούρουνα προκαλούν ατυχήματα τόσο στη δυτική Φθιώτιδα, όσο και σε άλλες περιοχές (ειδικά στο δρόμο προς Στυλίδα και Πελασγία). Το τελευταίο τριήμερο πάντως και ειδικά το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και οδηγών καταγράφηκαν αρκετές «βόλτες» κοπαδιών μέσα στους δρόμους προκαλώντας την ανησυχία ολων οσων χρησιμοποιούν συχνά το οδικό δίκτυο.
Καθώς το φαινόμενο έχει αρχίσει να παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανέθεσε στις περιφέρειες να συγκροτήσουν συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, προκειμένου να περιοριστεί ο πληθυσμός τους.

   

randomness